2024. április 19., péntek

Ajándék a gondozottaknak

Televíziót és laptopot kapott a Kéz a Kézben a Rotary Clubtól
Fotó: Homolya Horváth Ágnes

Fotó: Homolya Horváth Ágnes

Ünnepélyesen csütörtökön adták át a zentai Rotary Club képviselői a Kéz a Kézben civil szervezet gondozottjainak azokat az ajándékokat, amelyekkel a szervezet működését kívánják támogatni. Sok Oszkár, a Rotary elnöke elmondta, hogy egy 49 colos televíziót és egy laptopot hoztak az egyesületnek. Klubjuk már több alkalommal is támogatta a szervezetet:

– Februárban a szokásos jelmezbálunkon gyűjtöttünk adományokat, és az ott befolyt pénzből vásároltuk meg ezt a két készüléket. Előzőleg Rác Magdolnával, a Kéz a Kézben szervezet elnökével egyeztettünk, és így pontosan tudtuk, hogy erre nagy szükségük lenne. A készülékeket a mindennapjaikban tudják használni akár szórakozásra, akár oktatásra, nevelésre.

Rác Magdolna elmondta, hogy nagyon örülnek az ajándéknak, és nagy hasznát veszik a mindennapokban:

– Nagyon jól jött a Rotary segítsége. Ők korábban hozzájárultak ahhoz, hogy a székházunk udvarában két akkora hintát állítsunk föl, amelyeken nemcsak a gyerekek, hanem az idősebb gondozottjaink is hintázhatnak; kaptunk már tőlük CD-lejátszót, és régebben is hoztak már tévét, valamint az autónk javításának költségeiből is kivették a részüket. Hálásak vagyunk minden adományért.

Az egyesület gondozottjai rövid összeállítással köszönték meg az ajándékokat. Előadásukban táncoltak, énekeltek és verseltek is.