2024. április 24., szerda
U21-ES EB-SELEJTEZŐK

Négyet vágtak Ciprusnak a fiatalok

Továbbra is őrzi veretlenségét az Eb-kvalifikációban az U21-es magyar válogatott, amely a 6. selejtezős csoport 5. fordulójában magabiztos játékkal, fölényesen (4:0) verte Ciprust.

A fiatal magyarok mind a mezőnyjáték, mind a helyzetek száma alapján az esélytelenebb csapat fölé nőttek, aminek nagyon hamar meglett az eredménye: a portugál Guimarãesben edződő Bíró Bence már a 8. percben vezetést szerzett. Nem kellett sokat várni, hogy megduplázódjon a magyar előny, a mezőkövesdi védő, Szalai Attila negyedórával később fejjel volt eredményes. A rengeteg magyar ziccert hozó második felvonásban először Kyriakou öngólja rezegtette meg a hálót (49.), s a hajrá kezdetén a negyedik magyar gól is megszületett az Újpestben játszó Zsótér Donát jóvoltából.

Szerbia válogatottja tegnap 20 órától lépett pályára Gibraltár otthonában a 6. fordulóban. A fiatal Sasok tavaly novemberben játszották eddigi utolsó csoportmeccsüket, és pazar meneteléssel vezetik a 7. sorszámú hatost: összes eddigi meccsüket megnyerték, és 13:3-as gólaránnyal álltak, amit Gibraltár ellen várhatóan tovább javíthattak.

Az U21-es Európa-bajnokságot 2019 júniusában tartják Olaszországban és San Marinóban, a tornán a kontinens 12 legjobb ifialakulata vehet részt. A házigazda olaszokon kívül a kilenc kvalifikációs csoport győztese, valamint a legjobb négy csoportmásodik közül két válogatott (rájátszást követően) lehet ott.