2024. március 28., csütörtök

Munkálatok a csatornahídon

A városi Telekrendezési és Beruházási Igazgatóság terveivel összhangban tegnap megkezdődtek a DTD-csatornán keresztülhaladó Szentendrei híd felújítási munkálatai.

A munkások nekifogtak az előmunkálatoknak, a híd két felén szerelik össze az állványokat, az úttest mindkét oldalán pedig figyelmeztető feliratokat helyeztek el.

A munkálatokat a Srbijaautoput vállalat munkásai végzik, a befejezés határideje 180 munkanap, azaz hat hónap. Először úgy tervezték, hogy egy ideig lezárják a Szentendrei hidat, de végül úgy döntöttek, hogy mégsem lesz ilyen mértékű forgalomkorlátozás, mert az óriási forgalmi dugókat eredményezne.

A munkálatok szakaszosan folynak majd – időről időre lezárják a híd egyik, illetve másik sávját, és a gépjárműforgalmat fényjelzések segítségével egy sávon engedik át, így várhatóan nem keletkeznek hosszú sorok ezen a rendívül forgalmas útszakaszon – jelenti a 021.rs hírportálja.

A hídon 195 méternyi úttestet újítanak fel, beleértve a járdát is. A rekonstrukciós projekt tervei szerint megerősítik a híd pilléreit és az acélszerkezetét, új aszfaltréteget húznak az úttestre. Teljesen új hidroizolációs megoldást alkalmaznak, amely megkönnyíti majd a víz elvezetését, lecserélik az elvezetőcsatornákat, a járdák mentén pedig új korlátokat helyeznek el. A jelenlegi járdákat teljesen eltávolítják, mert annyira rossz állapotban vannak, hogy nem lehet őket megjavítani. A híd felújítási projektje szerint a bekötőutakat is újraaszfaltozzák, mert jelenleg csak terepjáróval lehet rajtuk biztonsággal közlekedni.

A Szentendrei híd felújítási munkálatainak összértéke 68,5 millió dinár, adóval együtt, a költségeket az újvidéki önkormányzat és a Putevi Srbije finanszírozza.