2024. április 26., péntek

Biztos támasz

Lakossági fórum a Vasutas településen

Pénteken este Szabadkán a Vasutas település helyi közösség székházában a Vajdasági Magyar Szövetség szervezésében politikai jellegű lakossági fórumot tartottak, amelynek fókuszában a közelgő magyarországi országgyűlési választások álltak.

A rendezvény elején Boros Elvira a helyi közösség képviseletében köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Halasi Szabolcs tartományi felsőoktatási és tudományos kutatási segédtitkár és Pelt Ilona, a VMSZ tartományi parlamenti képviselője szólalt fel.

Dr. Halasi Szabolcs, Pelt Ilona és Boros Elvira (Fotó: Gergely Árpád)

Dr. Halasi Szabolcs, Pelt Ilona és Boros Elvira (Fotó: Gergely Árpád)

Előbbi beszédében kiemelte, hogy a magyar állam támogatásával nagy előrelépések tapasztalhatóak az oktatás terén, például a szabadkai székhelyű Vajdasági Magyar Képző-, Kutató és Kulturális Központ megnyitása, illetve a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épületének jövőbeli felújítása.

Pelt Ilona az április nyolcadikai választásokon való részvételre buzdította a jelenlévőket, emlékeztetve őket arra, hogy az egyszerűsített honosítási eljárással magyar állampolgárságot szerzett határon túli magyar választópolgárok a regisztrációt követően levélben is leadhatják voksukat, és ebben a VMSZ aktivistái segítik őket.

Halasi Szabolcs újságírói kérdésre válaszolva elmondta:

– Ha erős a nemzet, a megmaradása garantálva van, és azzal, hogy Magyarország erős, a Kárpát-medencei magyarság is erősnek érezheti magát, és egy biztos támaszt érezhet a háta mögött – fogalmazott a tartományi segédtitkár.

A rendezvényen jelen volt Horvát Tímea, Szabadka Város alpolgármestere, Bús Ottó, a VMSZ intézőbizottságának elnöke, valamint Magosi Zsuzsanna, a VMSZ pescsarai helyi szervezetének elnöke.