2024. április 23., kedd

A kormánypártok támogatására biztattak

Adán lakossági fórumot tartottak a magyar országgyűlési választásról

A Vajdasági Magyar Szövetség adai szervezete A lét a tét, avagy nemzeti ésszel a magyarországi választásokról címmel tartott szerda este Adán a községháza dísztermében lakossági fórumot, amelyen Paskó Csaba római katolikus pap és Sutus Áron művelődésszervező volt a vendég.

Fotó: Csincsik Zsolt

Fotó: Csincsik Zsolt

Paskó Csaba arra biztatta a hallgatóságot, hogy a kettős állampolgársággal rendelkezők vegyenek részt az április 8-ai választáson, és szavazatukkal támogassák a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt koalícióját. A kormánypártok ugyanis kiállnak a keresztény Európa és az egységes Kárpát-medencei magyarság mellett, hatékony nemzetpolitikát folytatnak, számos módon segítik a határon túli magyarságot, támogatják a családokat, valamint a nő és a férfi kapcsolatán alapuló házasság intézményét, serkentik a gyermekvállalási kedvet. A népesség csökkenésének problémáját nem bevándorlással, hanem a magyarság saját erőforrásaira támaszkodva kívánják megoldani a nemzet lelki megújulásán keresztül és a keresztény értékrenddel összhangban lévő családpolitikával.

Sutus Áron is arra buzdított, hogy felelősségteljesen voksoljanak, és támogassák a kormánypártokat, hiszen nemcsak a saját közösségük érdekében voksolnak, hanem az egész magyarság érdekében, amit a kormánypártok hatékonyan képviseltek az elmúlt időszakban. Elmondta, hogy a Fidesz–KDNP koalíció nemzetpolitikája és nemzetstratégiája az elmúlt nyolc évben megvalósította a magyarság egységét a Kárpát-medencében és a diaszpórában. Cselekvő és gondoskodó nemzetpolitikát alakított ki, amely erősíti a magyarság összetartozását, és segítséget nyújt az élet számos területén, viszont a működéséhez szükség van minden magyarra és a megfelelő szervezeti infrastruktúrára. Kiemelte, hogy kialakult egy olyan gondoskodó és kiszámítható rendszer, amelyben bízhatnak és amire támaszkodhatnak a délvidéki magyarok.

A lakossági fórumon elhangzott, hogy Ada községben a terepen járó aktivisták, ha szükséges, segítenek a szavazóknak a levélben érkező adatlapok pontos kitöltésében, ami létfontosságú, hogy érvényes legyen a szavazat.