2024. április 25., csütörtök

Donald Tusk aggodalmát fejezte ki a franciaországi túszejtés miatt

Különösen nagy aggodalomra ad okot a franciaországi Trebes városában történt túszejtés - közölte Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Twitter üzenetében pénteken.

A 28 uniós tagország vezetőjét tömörítő Európai Tanács nagyon szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet és teljes szolidártását fejezi ki Franciaországgal és a francia néppel - közölte.
Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke az internetes közösségi felületen közölt nyilatkozatában kijelentette: Európának egységesnek kell maradnia a biztonság, a polgárok szabadságának biztosítása érdekében.
"Minden erőnkkel harcolni fogunk a terrorizmussal szemben" - fogalmazott. Az uniós parlament kiáll Franciaország mellett és támogatását fejezi ki az áldozatok hozzátartozónak - közölte.
Péntek délelőtt túszokat ejtett egy fegyveres egy szupermarketben a dél-franciaországi Carcassone-tól keletre található Trebes településen - jelentette a BFM francia hírtelevízió.
Emmanuel Macron francia elnök terrorcselekménynek nevezte a pénteki dél-franciaországi túszejtést. Angela Merkel német kancellárral tartott közös brüsszeli sajtótájékoztatóján támogatásáról biztosította a Carcassonne melletti Trebes település szupermarketében elkövetett túszejtés áldozatait.