2024. április 19., péntek

Babos visszavágott Barthelnek

Babos Tímea visszavágott a német Mona Barthelnek a nemrég Budapesten elszenvedett vereségért. Miamiban a magyar az első játszmában hat breaklabdát mentett, majd a rövidítésben szerezte meg a vezetést. A másodiknak a kezdetén leadta az adogatást, azután azonban háromszor nyerte el a német kezdőütését a magabiztos győzelemhez. Babos a következő körben az 5. helyen kiemelt lett Jelena Osztapenkóval mérkőzik, akivel 1:1-re áll a mérlege. Mindkét meccset 2016-ban vívták, előbb Katowicében a lett, majd Florianapolisban a magyar nyert három játszmában.

Aleksandra Krunić Miamiban ugyanúgy járt, mint két hete Indian Wellsben. Akkor legalább játszmát nyert a román Irina Begu ellen, ezúttal pedig a görög MariaSzakarival szemben az első szettben 5:6-nál szenvedett el breaket, a másodikban pedig hat alkalma volt elnyerni ellenfele adogatását, de amikor ezeket kihagyta, gyorsan veszített.

Miamiban Fucsovics Márton közép-európai idő szerint tegnap este játszott a német Max Martererrel, ma pedig Viktor Troicki, Miomir Kecmanović és Dušan Lajović rajtja is esedékes Denis Shapovalov, Gyenisz Isztomin és Horacio Zeballos ellen.

Nikola Milojević a lille-i challenger 1. fordulójának meccsén 4:2-re vezetett a valamivel magasabban rangsorolt német Matthias Bachinger ellen, amikor megsérült. Három játékon át még próbálkozott, de belátta, hogy a folytatás hiábavaló lenne.

Az időjárási viszonyok miatt több kis torna műsora késik, így Balázs Attila és Olga Danilović Santa Margheritában és Bondár Anna Heraklionban esetleg csak a tegnap délutáni órákban léphetett pályára.