2024. március 29., péntek

Kelet-Európa Legjobb Repülőtere díj a Budapest Airportnak

Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax Kelet-Európa Legjobb Repülőtere díját – közölte a Budapest Airport csütörtökön az MTI-vel.

A Skytrax londoni székhelyű légiközlekedési tanácsadó cég évente állítja össze a légitársaságok és repülőterek globális és regionális ranglistáját, utasok megkérdezése alapján.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma tavaly 14,5 százalékkal nőtt, meghaladta a 13,1 milliót, az idén januárban pedig 17 százalékkal bővült 2017 januárjához képest, és megközelítette az egymilliót.

A Budapest Airport három éve indította el a BUD 2020 ötéves repülőtér-fejlesztési programját, amelynek keretében 2020-ig 50 milliárd forintot fordítanak a repülőtér fejlesztésére. A programban a 2B terminálon épülő, 10 000 négyzetméteres utasmólót várhatóan 2018 nyarán adják át a forgalomnak. Tavaly a repülőtéri parkolóhelyek számát ezer férőhellyel bővítették, így több mint 4700 autó tud parkolni, növelték az utasfelvétel (check-in) területet, 11 új pultot és mintegy 400 négyzetméternyi új váróteret adtak át.

Az utasbiztonsági ellenőrzést tavaly óta új, korszerű testszkennerekkel végzik a repülőtéren, a SkyCourt tranzit területén a kereskedelmi és az éttermi területet fejlesztették, valamint bővítették a wifihálózatot – tájékoztatott a Budapest Airport.