2024. április 23., kedd

A fiatalok előtérbe helyezése

A VMSZ lakossági fórumot tartott Csantavéren

Kedden este megtelt a csantavéri Bartók Béla Művelődési Egyesület nagyterme a falu lakóival a VMSZ Itt a lét a tét avagy nemzeti ésszel a magyarországi választásokról elnevezésű lakossági fórumán. A rendezvény során az április 8-ai szavazás menetéről esett szó, és annak fontosságára hívták fel a figyelmet az est meghívott vendégei: Erdődi Edvina jogász, Dolinszky Gábor evangélikus lelkész és Kávai Szabolcs történész.

A lakossági fórum meghívott vendégei (Fotó: Seregély Orsolya)

A lakossági fórum meghívott vendégei (Fotó: Seregély Orsolya)

Az Itt a lét a tét elnevezésű lakossági fórum már több vajdasági településen megrendezésre került. Az est folyamán Kávai Szabolcs közölte, hogy még több helyszínre el fognak menni, hozzátéve, hogy már most 60 ezer regisztrált kettős állampolgár van a listán. Beszédében kiemelte, hogy ha egy erős magyar kormány áll Magyarország élén, az a Délvidéknek is csak jót hozhat.

A közösség véleménye, valamint a fiatalok előtérbe helyezése és bevonása fontos része volt a beszélgetésnek. Mint ahogy azt Erdődi Edvina kifejtette, a különböző pályázatoknak és programoknak köszönhetően ma jó a Délvidéken magyarnak lenni. Hangsúlyozta továbbá, hogy a fiatalok előtt további lehetőségek állnak. A pályázati lehetőségek mellett a jogásznő a Köldökzsinór programról és a Babakötvényről is szót ejtett, hiszen az idei évtől ezek a lehetőségek a határon túli magyarokat is érintik.

Dolinszky Gábor a választások tétjéről szólt, kiemelve, hogy nemcsak szavazni fontos, hanem fel kell hívni annak fontosságára a figyelmet.

A lakossági fórum kötetlen beszélgetéssel zárult, amelynek során a csantavériek elmondhatták észrevételeiket és megfogalmazhatták kérdéseiket. Regisztrálni a választói névjegyzékbe március 24-ig lehet.