2024. április 20., szombat

Azonos ágon Đoković és Krajinović

A Mark Shapiro, Serena Williams, Stephen Ross és James Blake összetételű küldöttség megtekintette a Hard Rock Stadiont Miamiban, mivel 2019-től ebben a kolosszusban rendezik meg a Miami Opent  (Fotó: Beta/AP)

A Mark Shapiro, Serena Williams, Stephen Ross és James Blake összetételű küldöttség megtekintette a Hard Rock Stadiont Miamiban, mivel 2019-től ebben a kolosszusban rendezik meg a Miami Opent (Fotó: Beta/AP)

Novak Đokovićnak és Filip Krajinovićnak egy-egy győzelem kell a Miamiban ma kezdődő 1000-es tornán, hogy egymás ellen lépjenek pályára a nyolcaddöntőért, ahol a győztest minden bizonnyal Indian Wells bajnoka, az argentin Juan Martín del Potro várja.

Đoković a 9. kiemelt az idény második 1000-es tornáján, amelyet a múltban 2007 és 2016 között hatszor nyert meg, és amelyet utoljára tartanak meg a Key Biscayne-i pályákon. A volt világelső szerb az 1. fordulóban erőnyerő, azután pedig a német Mischa Zverev és a francia Benoît Paire mérkőzésének továbbjutója következik. A 22. kiemelt Krajinović is erőnyerő a rajton, a 2. fordulóban pedig két selejtezős egyikével találkozik.

Az 1000-es tornákon újonc és Miamiban szabadkártyával szereplő 18 éves MiomirKecmanović az üzbég veterán Gyenisz Isztominnal, Dušan Lajović az argentin Horacio Zeballosszal, Viktor Troicki pedig a fiatal kanadai Denis Shapovalovval játszik az 1. fordulóban. Fucsovics Márton ellenfele a nyitókörben a német Max Marterer lesz, Peđa Krstin pedig a selejtező 1. fordulójában kiesett.

Ha nem történne meglepetés, és az első 16 kiemelt jutna a nyolcaddöntőbe – amire még nem volt példa –, a negyeddöntőért a Federer (címvédő)–Carreno, Anderson–Berdych, A. Zverev–Fognini, Sock–Querrey, Del Potro–Đoković, Dimitrov–Schwartzman, Goffin–Bautista és Čilić–Isner meccsek lennének műsoron. A többiek közül a nyolcaddöntőre Kej Nisikori, Borna Ćorić, Nick Kyrgios, Miloš Raonić és mindenekelőtt Hjeon Csung is komoly pályázó. Az 1. forduló rangadójának a két fiatal, az orosz Danyiil Medvegyev és a görög Sztefanosz Cicipasz meccsét lehetne kikiáltani.

A héten újra pályára lép a 17 éves Olga Danilović, aki a 25 ezres Santa Margherita-i ITF-torna rajtján a valamivel magasabban rangsorolt ausztrál Isabelle Wallace-szal találkozik.