2024. április 23., kedd

Készültségben az árvízvédelmi szektor

Ülésezett a Rendkívüli Helyzetek Tartományi Törzskara

A Vajdaságban uralkodó vízügyi helyzetet vitatta meg mai rendkívüli ülésén a Rendkívüli Helyzetek Tartományi Törzskara. A Đorđe Milićević törzskari parancsnok, tartományi kormányalelnök vezetésével megtartott ülésen megállapították, hogy – a folyók vízállásának növekedésére való tekintettel – Vajdaságban teljes készültségben van az árvízvédelmi szektor.

Rendes árvízvédelmi készültség van érvényben a Száva mintegy 92 kilométeres szakaszán, a Jamena és Klenak közötti 25 kilométeres részen viszont rendkívüli készültséget léptettek életbe.

Milićević kiemelte: folyamatosan figyelemmel kísérik a hidrometeorológiai helyzetet, és kijelölték a megfigyelőpontokat, melyeket az illetékes szolgálatok ellenőriznek. A Rendkívüli Helyzetek Tartományi Törzskara megteszi a szükséges megelőző intézkedéseket, hogy csökkentse az esetleges árvíz kockázatát.

Az ülésen szó volt a rendkívüli helyzetek új, regionális központjának építéséről is, ebben a tűzoltóságon kívül helyet kapnának más mentőszolgálatok is. A szerdai törzskari tanácskozáson részt vettek a belügyminisztérium, a katonaság és a Védelmi Minisztérium illetékes szektorának képviselői is, áll a tartományi kormány közleményében.