2024. április 19., péntek

Baranyiék kezébe került az újvidéki lakás kulcsa

A bácsföldvári házaspár tegnap vette át a számlás nyereményjáték fődíját
Baranyi Imre a lakáskulccsal a kezében

Baranyi Imre a lakáskulccsal a kezében

A vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű nyereményjáték harmadik sorsolásán Baranyi Imrére és Baranyi Kovács Juditra mosolygott a szerencse. A Boško Petrović utcában lévő, 116 négyzetméteres kétszobás duplex lakás tulajdonosainak tegnap Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter nyújtotta át a kulcsokat az újvidéki városházán.

Zoran Đorđević az ünnepélyes átadáson ismertette a nyereményjáték újabb fordulóinak részleteit, és gratulált a nyerteseknek. Elmondta, hogy elég csupán a számlát elvenni, és ezáltal mindenki részese lehet az állam sikeres pénzügyi konszolidációjának.

– Közös erővel kell harcolnunk a szürkegazdaság ellen, amely közvetlen módon kihat arra, hogy kevesebb vagy több számú óvoda, iskola és kórház létesüljön Szerbiában. Tőlünk függ tehát, hogy mennyi pénz lesz az államkasszában, és hogy ezen összeget milyen célokra fogjuk felhasználni. Úgy gondolom, hogy senki sem lehet közömbös e kérdésben, hiszen mindez mindannyiunkat érint. A magasabb fokú pénzügyi tudatosság elérése a cél, annak érdekében, hogy polgáraink életszínvonala jobb lehessen – mondta Zoran Đorđević.

Milos Vučević, Újvidék polgármestere gratulált a nyerteseknek, és felhívta a polgárok figyelmét, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a nyereményjáték következő fordulójában.

A polgármester hozzátette, hogy a nyereményjáték az állam és a polgárok számára egyaránt hasznára válhat. A szürkegazdaság elleni küzdelem folytatódik.

A Baranyi házaspár tegnap először lépett be újvidéki lakásukba. Baranyi Kovács Judit elmondta, alig várják, hogy berendezzék az új otthonukat.

A bácsföldvári házaspár a nyereményjáték első fordulójától kezdve folyamatosan küldte a számlákkal teli borítékokat. Összesen húszat juttattak el abban a fordulóban, amikor kihúzták a nevüket. A lakás sorsáról mindeddig nem döntöttek – mondta Baranyi Kovács Judit.

– Két fiunk van, mindketten külföldön dolgoznak. Velük közösen fogjuk eldönteni, mi legyen az újvidéki lakás sorsa. A sorsolást nem követtük a televízióban, éppen vacsoráztunk. Teljesen megfeledkeztünk róla, amikor elkezdtek csörögni a telefonok, és sorra gratuláltak az ismerősök – ecsetelte Baranyi Kovács Judit. A főnyeremény szerencsés tulajdonosa, Baranyi Imre bátorítani szeretné a polgárokat, hogy küldjék be a számláikat, mert megéri, hiszen szavai szerint ilyen szerencse csupán egyszer érheti az embert.

A Vedd el a számlát, és nyerj! nyereményjáték következő fordulójában a nyeremények összértéke több mint 139 millió dinár lesz. Öt belgrádi és egy újvidéki három-, illetve kétszobás lakás szerepel a főnyeremények között. Ezenkívül 100 vásárlási utalvány és még ötven FIAT 500 L gépjármű is gazdára talál majd.

A hét folyamán Belgrádban a nyereményjáték harmadik sorsolása alkalmával kihúzott 12 gépjármű tulajdonosai is megkapják a kulcsokat. Az áprilisban sorra kerülő utolsó fordulóban két lakást és 14 autót sorsolnak ki a borítékok beküldői között. A következő húzás április 7-én lesz, amit a Szerbiai Rádió és Televízió 17 óra 30 perctől élőben közvetít. A nyertesek névsora a Politika napilap szerdai számában, a Szerbiai RTV honlapján, valamint a Vedd el a számlát, és nyerj! nyereményjáték internetes oldalán lesz olvasható.