2024. március 28., csütörtök

Zentai kosárlabdázólány sikere

Jelena Radonjić a zentai városházán (Herédi Krisztián felvétele)

Jelena Radonjić a zentai városházán (Herédi Krisztián felvétele)

A közelmúltban egy újabb trófeával lettek gazdagabbak a zentai sportolók, a Tisza menti városban született Jelena Radonjić ugyanis a pécsi PEAC-KA játékosaként bronzérmet szerzett a magyarországi országos leányifjúsági bajnokság négyes döntőjében, az ifjú kosárlabdázónőt ugyanakkor beválasztották a bajnokság all star ötösébe is. Jelena és csapattársai csodálatos küzdelemben, csapatjátékkal és tudással lettek dobogósak, a csapateredmény mellett 4 mérkőzésen 69 pontot szerzett, 19 lepattanója és 9 gólpassza volt, aminek köszönhetően bekerült a bajnokság álomcsapatába.

Az ifjú bronzérmest a múlt hét végén a zentai önkormányzat nevében Ceglédi Rudolf polgármester fogadta, és köszönőlevelet nyújtott át neki.

Jelena Radonjić pályafutását tízévesként a helybéli Basket Star Kosárlabdaklubban kezdte, s alig egy évre rá a tehetséges fiatal sportoló már az országos válogatott juniorcsapatában tréningezett. Az általános iskola befejezését követően 2015-ben a Vojvodina Kosárlabdaklub csapatába igazolt át, ahol az ifik mezőnye mellett az első csapatnak is játszott. Egy évvel később a szövetségi kadétválogatott csapatkapitányának nevezték ki, de egy lábsérülés miatt nem tudott elutazni az Európa-bajnokságra. Még ugyanebben az évben a pécsi Rátgéber Akadémia növendéke lett, tavaly pedig a PEAC csapatában kezdett el játszani, ahol Hartung Anita és Gyenizse Áron edzők vezetésével vett részt az idei országos bajnokságon, amelyben egyébként a Vasas Akadémia hódította el a trófeát, miután a fináléban 62:54-re legyőzte a Csata DSE együttesét.