2024. április 19., péntek
BIRKÓZÁS

A zentaiak ezúttal is kivágták a rezet

Azt már megszoktuk, hogy a Zenta és a Potisje legtöbbször a legjobb az országban az utánpótláskorúak versenyein, de jó látni, hogy az idősebb korosztályokban is kiválóan helytállnak a Tisza-partiak, pedig csak néhány versenyző utazik el azokra a megmérettetésekre. A zentaiak ezúttal Szabadkán vágták ki a rezet, mert a szombaton Szabadkán megrendezett országos U23-as bajnokságon a fiatal, még csak 20 éves Stefan Pajić és a sokáig sérüléssel bajlódó Almási Bence is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, Pintér Áron ezüst-, Zörgő Iván és Orcsik Kálmán pedig bronzérmet szerzett, azaz valamennyi szőnyegre lépett versenyző érmes lett.

A mennyiség azonban ezen a tornán is döntő lett, így a 9 versenyzővel nevezett belgrádi Partizan végzett a csapatsorrend első helyén, megelőzve a szintén fővárosi Radnički és a zombori Soko csapatát.

Érmesek, 55 kg: 1. Srđan Kovač (Radnički Z.), 2. Luka Vukadinović (Radnički B.), 3. Jovan Glušac (Soko). 60 kg: 1. Dejan Petrović (Potisje), 2. Kolompár Szebasztián (Proleter), 3. Simo Zeljković (Novi Sad), Stefan Anastasijević (Partizan). 63 kg: 1. Stefan Pajić (Zenta), 2. Goran Sremac (Proleter), 3. Filip Papić (LJIG), Orcsik Kálmán (Zenta). 67 kg: 1. Miljan Đukanović (Radnički B.) 2. Aleksa Ilić (Radnički B.), 3. Slobodan Saulić (Spartacus), Katona Ádám (Hercules). 72 kg: 1. Elmaz Hasani (Železničar), 2. Danilo Čolić (Radnički B.), 3. Bogdan Beljanski (Soko). 77 kg: 1. Luka Maletin (Partizan), 2. Pintér Áron (Zenta), 3. Lackó Filip (Spartacus), Žarko Velimirović (Partizan). 82 kg: 1. Csikós Norbert (Spartacus), 2. Branko Kovačević (Radnički B.), 3. Zörgő Iván (Zenta). 87 kg: 1. Almási Bence (Zenta), 2. Strahinja Živanović (Radnički B.), 3. Aleksandar Simonović (Kragujevac). 97 kg: Vuk Lekić (Mladost), 2. Božidar Baltić (Partizan), 3. Nikola Nikolić (Vitez). 130 kg: 1. Boban Živanović (Partizan), 2. Stojan Dević (Novi Sad), 3. Luka Grujić (Radnički B.).

Csapatban: 1. Partizan (Belgrád) 130, 2. Radnički (Belgrád) 120, 3. Soko (Zombor) 106 pont stb.