2024. április 24., szerda

Ingyenes képzés kezdő vállalkozóknak

Március 28-án és 29-én Topolyán, április 5-én és 6-án pedig Zentán várják az érdeklődőket

A Panonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség a vállalkozásfejlesztés támogatásával kapcsolatos tevékenységei keretében újabb kétnapos tanfolyamot szervez kezdő vállalkozók számára. Az ingyenes képzést ezúttal két helyszínen is megtartják, március 28-án, szerdán, és 29-én, csütörtökön, 9 órai kezdettel Topolya Község Fejlesztési Társulásának klubtermében (Fő utca 19.), április 5-én, csütörtökön, és 6-án, pénteken, pedig ugyancsak 9 órai kezdettel a zentai városháza Zöld termében (Fő tér 1.).

Harmat Zsóka (Fotó: Máriás Endre)

Harmat Zsóka (Fotó: Máriás Endre)

– A tanfolyam elsődleges célja az, hogy olyan ismereteket nyújtsunk a leendő vállalkozóknak, amelyek szükségesek lehetnek számukra a vállalkozásuk elindításához, ugyanakkor azok számára is hasznosak, akik a vállalkozásfejlesztés kezdeti lépéseinél tartanak, a kétnapos tréningen például olyan kérdésekre keressük a választ, hogy miben rejlik egy vállalkozás sikere, vagy arra, hogy a befektetett pénz és energia mellett mivel tudunk a leginkább hozzájárulni vállalkozásunk elindításához, fenntartásához és folyamatos fejlesztéséhez, hiszen egy sikeres vállalkozás köztudottan több alappillérre épül: kell hozzá jó ötlet, rátermettség, megalapozott és korszerű tudás, valamint rendíthetetlen hit is abban, hogy törekvéseinket siker koronázza. A kétnapos tanfolyamunk ideje alatt végig ezen alapelvek mentén dolgozunk, egyszerű, ám annál érdekesebb gyakorlatokon keresztül adva át a résztvevőknek azt a tudást, amely hozzásegítheti őket saját vállalkozásuk elindításához és felvirágoztatásához – mondta el lapunknak nyilatkozva Harmat Zsóka, a Panonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa.

– A képzés központi témái közé tartozik a vállalkozói potenciál meghatározása, az üzleti ötletek körültekintő kiválasztása, meghatározása és kiértékelése, az ötletek üzleti tervvé alakítása, az eladási készségek megszerzése és fejlesztése, valamint a saját vállalkozás formális megalapításához szükséges lépések megtétele. Ennek jegyében az első napon mindenekelőtt az üzleti ötlet kielemzésével és a piackutatással foglalkozunk, a másodikon pedig gyakorlati példákon keresztül ismerjük meg az üzleti terv szerkezetét, valamint információkat adunk a vállalkozás elindításához szükséges lépésekkel kapcsolatosan. Emellett minden résztvevő számára ingyenes kézikönyvet is biztosítunk, amely a későbbiekben is segítségükre lehet üzleti ötleteik kidolgozásában – tette hozzá Harmat Zsóka, aki elmondta, a képzések résztvevői elismervényt kapnak, amely részét képezi a Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal, valamint a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság önfoglalkoztatási pályázatain való részvételhez szükséges dokumentumoknak, ugyanakkor előnyt jelent a Szerbiai Fejlesztési Alap és a Gazdasági Minisztérium által kiírt kölcsönökre vagy vissza nem térítendő támogatások pályázásakor is.

A képzéseken való részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni Harmat Zsókánál lehet a 063/7-002-140-es telefonszámon vagy a harmat.zsoka@gmail.com e-mail-címen. A jelentkezők számára a tanfolyamon való részvétel teljesen ingyenes.