2024. április 25., csütörtök

Babalátogatóban

Az év elsőszülött babáit látogatta meg pénteken a magyarkanizsai polgármester.

A polgármester a horgosi családnál (Puskás Károly felvétele)

A polgármester a horgosi családnál (Puskás Károly felvétele)

Az idén a községben leghamarabb egy adorjáni kislány, Vajda Valentina sietett meglátni a napvilágot, január 3-án. Két nappal később, január 5-én született az első fiú, a horgosi Lončarević Milan. Mindkét kisbaba kiváló egészségnek örvend. Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta:

– Nem az év első babáin van a hangsúly elsősorban, hanem azon a hozzáálláson, amit az önkormányzat kíván képviselni mint családbarát önkormányzat. Évről évre próbálunk újítani és bővíteni azokon a szolgáltatásokon és háttértámogatásokon, amelyeket főleg a nagycsaládosoknak igyekszünk nyújtani. A fizetésekre ugyan nincs ráhatásunk, de a gyermekvállalást esetleg így tudjuk a tőlünk telhető módon ösztönözni.

Az adorjáni család (Puskás Károly felvétele)

Az adorjáni család (Puskás Károly felvétele)

Egyébként a községben minden első-, másod- és harmadszülött gyermek az önkormányzattól 15 000 dináros egyszeri juttatást kap, az ikrek 30 000 dinárt, minden újszülött babacsomagot kap, melynek értéke 2800 dinár. Minden nagycsaládban a 3. és az őt követő gyermeknek ingyenes uzsonnát adnak az óvodában. Minden 3. és 4. gyermeknek ingyenes fél- vagy egész napos napközi ellátás jár, és nagycsaládoskártyát is adnak a községben.

Az év első leány és fiú újszülöttjét 50 000 dinárral ajándékozta meg a község.