2024. április 25., csütörtök

Megújul a bánáti főút

Betöltetlen állások a csókai községi közigazgatásban

Vajdaság területrendezési tervében szerepel a bánáti főút felújítása, ami érinti a csókai községet is.

Csóka látképe a katolikus templom tornyából (Gergely Árpád felvétele)

Csóka látképe a katolikus templom tornyából (Gergely Árpád felvétele)

Pénteken a csókai képviselő-testület ülésén a képviselők elfogadták a zentai Tisza-hídtól a Csóka bejáratánál lévő benzinkútig terjedő szakasz felújítására vonatkozó terv kidolgozására tett javaslatot. A bánáti főút jelentőségéről Oláj Tibor, a testület elnöke számolt be a képviselőknek, elmondta, hogy a dél-bánáti Kevevára, Nagybecskerek, Nagykikinda, Csóka közötti szakasz, majd innen kétfelé ágazva egyrészt Zenta irányába, másfelől pedig Törökkanizsán át a gyálai határátkelőig terjedő bánáti főút tervezett felújítása kiemelkedő jelentőségű a térség gazdasága számára.

A főútról Zentán keresztül érhető el leggyorsabban az E75-ös autópálya, amely már a nemzetközi közlekedési vérkeringéshez tartozik. Reméljük, hogy mihamarabb elkészül a Csóka és Zenta közti út felújítási terve, és lesz is pénz a munkálatokra, mivel ez a forgalmas útszakasz már igencsak rossz állapotban van, kátyús, töredezett az aszfalt.

Tavaly megszűnt a csókai községépítési igazgatóság, a különböző községi rangú utak és utcák karbantartása, javítása és felújítása a községi közigazgatás hatáskörébe ment át, az erre vonatkozó program kidolgozásáról döntött a képviselő-testület.

A községi közigazgatás vezetője, Zoran Jovanov a közigazgatás tavalyi munkájáról szóló jelentés elfogadásakor arról számolt be, hogy Szerbiában a csókai községi közigazgatás a legkisebb létszámú. A kormány által a csókai közigazgatás számára jóváhagyott 38 munkahelynek csak a kétharmada van betöltve, ami az alkalmazottak számára rendszeres pluszmunkát jelent, hogy idejében el tudják végezni a rájuk váró feladatokat. Többször kérvényezték már a betöltetlen állások feltöltését, de mindeddig nem kaptak erre lehetőséget.