2024. április 25., csütörtök

Federer marad a lista élén

Roger Federer két játszmában nyert a fiatal koreai Hjeon Csung ellen, amivel bejutott az Indian Wells-i 1000-es torna elődöntőjébe. A címvédő svájci ezzel marad a világranglista élén, és hétfőn éllovasként már a csúcsot jelentő 307. hetét kezdi meg. Federer a következő héten Miamiban is címvédő lesz.

Csung gratulál Federernek (Fotó: Beta/AP)

Csung gratulál Federernek (Fotó: Beta/AP)

Roger az első játszmában eljátszotta a 3:0-s előnyt, majd 6:5-nél újra elnyerte a koreai adogatását. A második játszmában is 3:0-val nyitott, de ekkor már magabiztosan zárta a küzdelmet. Federer ma az elődöntőben a horvát Borna Ćorićtyal találkozik, aki kemény háromszettes meccsen győzte le a dél-afrikai veterán Kevin Andersont. A dél-afrikai kezdett jobban, simán nyerte az első játszmát, a másodikban azonban azonnal elveszítette az adogatást, ami Ćorićnak elegendő volt az egyenlítéshez. A döntő szettben Anderson 4:2-re vezetett, a példás harciasságot mutató Ćorić azonban rövidítésre mentett, majd pályafutása során először jutott be 1000-es torna elődöntőjébe. Federer és a 15 évvel fiatalabb Ćorić egyszer játszottak, s három esztendeje Dubajban a svájci könnyedén nyert.

Az éjjel játszották a negyeddöntő további két meccsét Del PotroKohlschreiber és RaonićQuerrey párosítással.

A női torna utolsó két elődöntőse az amerikai Venus Williams és az orosz Darija Kaszatkina lett. Venusnak a spanyol Carla Suárez nem volt méltó ellenfele, Kaszatkina pedig valósággal letaglózta Angelique Kerbert, hisz a hat breaklabdából ötöt nyert meg. A női elődöntőben HalepOszaka és V. Williams–Kaszatkina a párosítás.

Az irvingi challengeren Fucsovics Márton a második akadályt is vette, és tegnap késő este az elődöntőért az ismeretlen ciprusi Petrosz Hriszohosszal találkozik. Magyar–szerb rangadó következik a toyotai női ITF-torna elődöntőjében Stollár Fanny és Dejana Radanović között.