2024. április 20., szombat
SAKK

Mit hagyott ki Kramnyik!

A szabadnap után a 4. fordulóval folytatódott a verseny, két parti végződött döntéssel, Kramnyik tragikus partiban, két nyerést, majd remifolytatást kihagyva végül kikapott Caruanától, Aronjan pedig a Kramnyiktól elszenvedett veresége után összeszedte magát, és sötéttel legyőzte Karjakint. A GriscsukDing és MamedgyarovSo partik döntetlennel végződtek.

Az 5. forduló valamennyi mérkőzése – Aronjan–Griscsuk, Caruana–Karjakin, Ding–Mamedgyarov, So–Kramnyik – remivel végződött.

Sorrend az 5. forduló után: Caruana 3,5, Kramnyik, Mamedgyarov 3-3, Aronjan, Griscsuk, Ding 2,5-2,5, Karjakin, So 1,5-1,5 pont.

Inđić Szerbia bajnoka

Aleksandar Inđić nyerte meg Szerbia idei egyéni férfibajnokságát. A 9. forduló után hármas holtverseny alakult ki az élen, az egymás közötti eredmény Inđićnek kedvezett, a második Nikola Sedlak, a harmadik pedig Miroslav Marković lett. A topolyai Márkus Róbert nagymester 5 ponttal az 5. helyen végzett.

A végeredmény: Inđić, Sedlak, Marković 6-6, Perunović 5,5, Márkus, Savić 5-5, Damljanović 4,5, Đorđević 4, Rabrenović 2, Ratković 1 pont.