2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Conte: Messi jelentette a különbséget

A szezon egyik legnehezebb mérkőzésén van túl Valverde
Lionel Messi hetekig nem lesz bevethető (Fotó: Beta/AP)

Lionel Messi, a szupertopjátékos (Fotó: Beta/AP)

A Chelsea nagyon erős csapat, rendkívüli labdarúgókkal, akik valódi egységet alkotnak. Épp ezért tisztában voltunk vele, hogy nehéz lesz kiharcolni a továbbjutást” – állt a média elé Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője, miután a katalán gárda magabiztosan, 3:0-s eredménnyel verte angol ellenfelét a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő Camp Nouban rendezett visszavágóján. A szakember nyugodtan konstatálta, hogy ismét ők tudtak irányítani, ám nem felejtette el kellően méltatni az ellenfelet: „Jól játszottunk, de mindenki láthatta, hogy a Chelsea bármikor helyzetet tud kialakítani. Az utolsó sípszóig keményen kellett dolgoznunk” – mondta Valverde, hozzátéve, Lionel Messi jelenléte természetesen hatalmas előnynek számított, hiszen amikor az argentin zsenin keresztül vezettek támadást, szinte minden alkalommal veszélyes szituációt tudtak kialakítani.

Valverde több meglátása is pontos volt, hiszen egyfelől a Chelsea váratlanul magas százalékban birtokolta a labdát, és többször is gólhelyzetbe került – Marcos Alonso szabadrúgása például a kapufán csattant –, ám az argentin sztár szinte egy személyben eldöntötte a meccset: már a 3. percben betalált Thibaut Courtois-nak, bő negyedórával később pedig remek meglátással közvetlen gólhelyzetbe hozta Ousmane Dembélét, aki élt a lehetőséggel. A harmadik gránátvörös találatra a második felvonás derekáig kellett várni, s a gólszerző ki más lehetett, mint a szokásosnál is bravúrosabb napot kifogó fenomén – ahogy az első gólnál, most is kötényt adott szegény Courtois-nak.

A teljes párharc során balszerencsés volt a Chelsea – Antonio Conte, a Kékek trénere szerint. „Összesen négy kapufát lőttünk. Mindig akkor rúgtak gólt, amikor nekünk épp jól ment a játék. A helyzeteinket nem tudtuk gólokra váltani, de az embereim dicséretet érdemelnek, mert jól küzdöttek. Aki nézte a meccset, tudhatja, hogy nem érdemeltünk ilyen arányú vereséget” – bosszankodott az olasz, s ő sem feledkezett meg a mindent eldöntő Messiről: „A két mérkőzésen ő jelentette a különbséget. Mindenki tudja, hogy a világ legjobb labdarúgója, aki egy-egy szezonjában hatvan gólt szerez. Nem is topjátékosnak, inkább szupertopjátékosnak nevezném” – méltatta az argentint a tréner, hozzátéve, nem akar többet panaszkodni, s inkább a hétvégi, Leicester elleni bajnokira koncentrál a továbbiakban.