2024. április 25., csütörtök

A közös jövőnkről döntünk

Lakossági fórum az anyaországi választásokról Tornyoson

Európa és a magyar nép jövője az erős családokban rejlik – hangzott el többek között azon a szerda esti lakossági fórumon, amelyet az április 8-ai magyarországi parlamenti választások alkalmából tartottak a tornyosi könyvtárban. Az est vendégelőadója volt Paskó Csaba kelebiai plébános, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke és Káló Béla színművész.

– Kétezer éves keresztény gyökerekkel rendelkező Európában élünk. Jelenkori valóságunkban azonban veszélybe kerültek ezek a biztonságot, erkölcsi tartást adó értékek. Az egész Kárpát-medencei magyarság sorsát befolyásoló parlamenti választások lesznek Magyarországon. Nem árulok zsákba macskát, ha elmondom, hogy a FIDESZ–KDNP nyolc éven keresztül a keresztény európai értékek elhivatott oltalmazója, a magyar családok, a vállalkozók, a magyar szervezetek biztos támasza volt határon innen és túl, és mi, vajdasági magyarok is azt szeretnénk, ha az áprilisi 8-ai választások után Orbán Viktor és kormánya folytathatná eddigi sikeres programját.
Választás lesz, a szabad választás lehetősége adva van a számunkra. Tőlünk is függ, hogy kit és mit választunk április 8-án. Ez a mi szabadságunk, de e szabadság mögött van egyfajta felelősség is. Nagy a tét. Nem lehetünk közömbösek, amikor rólunk, a családunkról, a hagyományos keresztény értékek védelméről van szó.
Az anyaország gazdasági megerősödésének és a határok nélküli nemzetegyesítési politikának köszönhetően olyan jelentős gazdasági, kulturális, oktatási és vallási projektumok valósultak meg, amelyekről korábban álmodni sem mertünk. A FIDESZ–KDNP nyolcéves kormányzása alatt olyan erős családtámogatási rendszert épített fel, amely hosszú távon képes megállítani a népességfogyást. Kiemelt fontosságú a családok szerepének megerősítése, mert Európa záloga az erős családokban rejlik. A család befektetés a jövőbe.
Miért megyek el szavazni? Mert a bevándorlás és a kötelező betelepítési kvóta körüli európai küzdelem a tét. A családok, a határon túl élő magyar családok támogatásának a felvállalása a tét. A vajdasági magyarság további segítése és boldogulása a tét – emelte ki beszédében Paskó Csaba.
A lakossági fórumon többek között jelen volt Ceglédi Rudolf polgármester és Lőrinc Csongor, a VMSZ zentai községi szervezetének elnöke is, és a résztvevőket tájékoztatta a szavazás lebonyolításával kapcsolatos gyakorlati információkról.