2024. április 19., péntek
EURÓPA-LIGA

Wenger fél lábbal a nyolc között?

Gattuso: nem kirándulni viszem Londonba a rossonerit

Az Arsenal ma 21.05-től fogadja a Milant az Európa-liga slágernyolcaddöntője keretében a londoni Emirates Stadionban. Bár az Ágyúsok Henrikh Mkhitaryan és Aaron Ramsey góljával 2:0-ra győztek a San Siróban, Arsène Wenger vezetőedző legénysége nem esik a túlzott magabiztosság hibájába. A Milan erős csapat, amit az odavágón is láthattunk. Az új edzőjükkel nagy sorozatot futnak, ezért az első meccs eredményétől függetlenül végig koncentrálnunk kell majd, mintha 0:0 lenne a párharc állása. Nem szabad könnyedén venni a feladatot – figyelmeztetett második milánói gólt szerző Ramsey a beharangozó sajtótájékoztatón.

Számos olyan ember tért vissza a csapatba Wenger szerint, akik a hétvégi, Watford elleni győztes bajnokin kisebb sérülések miatt hiányoztak. Hector Bellerín térdsérülését heverte ki, Nacho Monréal túllépet hátizom-húzódásán, s valószínűleg Shkodran Mustafi is a francia rendelkezésére áll majd: „Tegnap reggel volt egy állapotfelmérésünk, mindenki átment, csak Alexandre Lacazette pihen majd, ő most tér vissza az edzések ritmusába” – magyarázta a tréner.

Harmincszázaléknyi esélyt ad saját csapatának Gennaro Gattuso, a Milan vezetőedzője. A Rossoneri egykor legendás védekező középpályása a Genoa elleni, nagyon jellemző 1:0-s siker után nyilatkozott a ma esti összecsapásról – amelyen az olaszoknak nem lesz elegendő a Serie A-ban megszokott minimális győzelem: A csütörtöki mérkőzés után sok pletykát hallottam arról különböző körökben, hogy fizikális értelemben nem voltunk a topon, miközben most (a Genoa ellen – a szerző) épp a hosszabbítás ötödik percében harcoltuk ki a győzelmet – mondta a játékosként harciasságáról híres Gattuso a győztes bajnokit követően. Még mindig van 30% esélyünk a továbbjutásra, nem kirándulni megyünk a fiúkkal Londonba. Meg kell tisztelnünk a sok dicsőséget megélt mezünket – beszélt a kellő méltóság hangján az újdonsült edző.

Máris kieshet a Dortmund

Már a nyolcaddöntőben nehéz feladat tornyosul a Dortmund csapata előtt, amely az odavágón hazai pályán szenvedett vereséget a Salzburgtól. Az osztrák kirakatcsapat a koszovói Valon Berisha duplájával könnyen lehet, hogy kulcsfontosság előnyt épített ki a sárga-feketét-otthonában, s talán Andre Schürrle szépítése semmire sem lesz elegendő a mai esti (21.05), Red Bull Arénában játszandó visszavágón.

Nehéz helyzetben van Peter Stöger, a Dortmund jelenlegi vezetőedzője, akit Peter Bosz leváltása után neveztek ki, nem épp a legsikeresebb időszakban. A szakember az első felvonással természetesen elégedetlen volt a mutatott játékkal és az eredménnyel, s elmondta, ilyen játékkal nincs keresnivalójuk a párharcban – Stöger a mai visszavágón ráadásul két kulcsember hiányával számolhat, hiszen Sindzsi Kagavának bokasérülés miatt biztosan pihennie kell, Andrij Jarmolenkónak pedig a lábfeje nincs tökéletes álapotban.

A mai játéknapon érdekes kérdés még, hogy vajon tud-e fordítani a párharc állásán azAthletic Bilbao és a Zenit a Marseille, illetve a Lipcse ellen, s az is izgalmas, hogy mi lesz a sorsa a Laziónak, amely hazai 2:2 után utazik a kijevi vendégszereplésére.