2024. április 20., szombat

Mourinho szerint nem volt rossz a teljesítményük

A United kikapott és kiesett az Old Traffordon, győzött a sevillai csapategység
Ben Yedder második gólja (Fotó: Beta/AP)

Ben Yedder második gólja (Fotó: Beta/AP)

Hatalmas csalódást keltett a Manchester United, amely az idei Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének legnagyobb meglepetését okozva hazai pályán kapott ki 2:1-re a Sevilla gárdájától, s a vereség az első meccs 0:0-ja után az angolok kiesését jelentette. A Vörös Ördögöket vezető José Mourinho ennek ellenére – szokásához híven – kevéssé volt önkritikus, amikor a kellemetlen helyzetben az újságírók elé kellett állnia: Voltak jó periódusaink a meccsen, de nem tudtuk kontrollálni a mérkőzést. Azt azonban nem mondhatom, hogy bármi is hiányzott volna a játékosokat, az akaratunkat tekintve – fogalmazott közvetlenül a lefújás után a hetykeségéről méltán nevezetes portugál.

Semmiféle fölényt nem tudott kialakítani a Manchester United az Old Traffordon, sőt nagyjából egyenlő labdabirtoklás mellett a Sevilla bizonyult veszélyesebbnek szinte a teljes találkozón. Ennek részben oka lehet a több neves hiányzó – Zlatan Ibrahimović és Ander Herrera sem épült még fel sérüléséből –, ám Mourinhónak így is olyan játékosok álltak rendelkezésére, mint Alexis Sánchez, Romelu Lukaku, Marouane Fellaini, Marcus Rashford

A gól nélküli első játékrész után a francia gólzsák Wissam Ben Yedder becserélése hozta el a fordulópontot: a 72. percbéli beállása után alig telt el két perc, mire egy tizenhatról elengedett lapos lövéssel utat talált az egyébként parádésan védő David de Gea hálójába, s négy perccel később (78.) már a duplázást ünnepelhette, amivel megpecsételődött a United sorsa – az andalúzok két idegenbeli gólja miatt a házigazdának már mindenképp nyernie kellett volna a továbbjutáshoz. A hajrában azért az Ördögök becsületét sikerült megvédeni, Lukaku vágta be közelről Rashford bal oldali szögletét.

Próbáltunk agresszíven, nagy intenzitással kezdeni, de nem tudtunk gólt szerezni. A Sevilla egyre többet birtokolta a labdát, és irányította a játékot. Nem éltünk a lehetőségeinkkel, és az első gól után már az érzelmeink irányítottak. A második után pedig már nem volt visszaút– ezt már a sajtótájékoztatón, kissé higgadtabban mondta Mourinho, megerősítve abbéli véleményét, hogy nem nyújtottak rossz teljesítményt. A United szakvezetője végül az ellenfélnél dolgozó riválisát méltatta, aki szerinte kiválóan nyúlt bele a meccsbe Ben Yedder beküldésével.

Érthetően nagy örömmel nyilatkozott Vincenzo Montella, akit decemberben neveztek ki az andalúz csapat élére: Varázslatos éjszaka ez. A Sevilla hatvan éve nem jutott ilyen messze a legrangosabb európai kupasorozatban. Természetesen nagyon boldog vagyok, a játékosok, a szurkolók is nagyon elégedettek. Remek érzés egy ilyen nagynevű ellenfél otthonában győzni, nagy presztízst jelent” – mosolygott az olasz, hozzátéve, teljesen megérdemeltnek tartja a továbbjutást, majd köszönetet mondott a szurkolók folyamatos buzdításáért, s kiemelte a mindent eldöntő Ben Yedder szerepét.

Tudtuk, hogy a United rendkívül rutinos csapat, előzetesen is taktikaközpontú visszavágóra számítottunk. A gól felszabadított bennünk mindent, és meg tudtuk mutatni, hogy milyen nagyszerű csapatunk van. Először vagyunk a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában, nem csoda, hogy ennyire boldogok vagyunk. A sikert a csapategység hozta meg egy kitűnő ellenféllel szemben” – hangzott a mérkőzés hősének érzelmes nyilatkozata.