2024. április 24., szerda

A hollandok is beruháznának Vajdaságban

A Koppert mezőgazdasági vállalat képviselői Újvidéken

Vuk Radojević tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkár a holland Koppert mezőgazdasági vállalat képviselőivel találkozott tegnap. A holland cég az integrált mezőgazdasági rendszerek területén foglal tölt be vezető szerepet.

Henri Oosthoek, a vállalat vezetője és Vuk Radojević a holland vállalat és Vajdaság gazdasági, tudományos és infrastrukturális együttműködési lehetőségeiről tárgyaltak. A közreműködés célja, hogy közös fejlesztési és kutatási programokat dolgozzanak ki a modern mezőgazdasági termelés területén.

A tárgyalófelek egyetértettek abban, hogy számos lehetőség nyílik az együttműködésre, különösen az óbecsei önkormányzat területén, amely előnyös földrajzi elhelyezkedése és a megművelt földterületek nagysága tekintetében sok lehetőséget kínál.

A beszélgetésen a Zeleni Hit vállalat tagjai is jelen voltak, és bejelentették befektetési szándékukat az óbecsei ipari zóna területén. A kezdeményezés a fenntartható gazdálkodási rendszerek területén történő fejlesztési és kutatási egységek létrehozására irányul.

Radojević hangsúlyozta, hogy a tartományi mezőgazdasági titkárság készen áll arra, hogy teljes támogatást nyújtson és megbízható partner legyen a lehetséges beruházási projektekben. Hozzátette, hogy a hatékony információcsere és összeköttetés érdekében első lépésként a holland vállalat Óbecsére látogat.

A tanácskozáson részt vett Ron Verhaagh, a Koppert vállalat igazgatója, Kris De Smet és Jose Eduardo Belda, az igazgatóbizottság tagjai, valamint dr. Nebojša Momirović, a Zeleni Hit vállalat képviselője.