2024. március 28., csütörtök

Tavaszi zsongás Bácskossuthfalván

Megnyílt a Tavaszi zsongás elnevezésű kiállítás, a bácskossuthfalvi Ady Endre Művelődési Központ kézműves szakosztálya által szervezett amatőr alkotók művészeti kiállítása, amelynek ezúttal az ECHO Gyermek és Ifjúsági Rendezvényközpont a helyszíne. A megnyitón Farkas Rebeka és Gogolyák Renáta népdalokat adott elő, majd Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Sutus Áron és Gogolyák Gabriella megnyitják a kiállítást (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Sutus Áron és Gogolyák Gabriella megnyitják a kiállítást (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– Az alkotói vágyat és az önkifejezési formákat élteti ez a kiállítás, az ember számára pedig alapvető ösztön bemutatkozni valamilyen módon. A tárlat arról is szól, hogy hogyan viszonyulunk a hagyományainkhoz, a helyi értékeinkhez, és hogy ezt a kincset egy-egy közösség hogyan tudja kiaknázni. Bácskossuthfalva eddig jelesre vizsgázott e téren – mondta.

Gogolyák Gabriella, az Ady Endre Művelődési Központ elnök asszonya elmondta, hogy közel másfél évtizede szervezik meg a faluban a tárlatot, és örömmel tapasztalják a munkák minőségi fejlődését.

– A bácskossuthfalvi kézművesek mellett a magyarországi Kelebiáról, Mélykútról és Kunbajáról is érkeztek kiállítók. Nemcsak egyének, hanem a faluban tevékenykedő szervezetek is képviseltetik magukat. Egy alkotónak sokat jelent az, ha már csak bemutatkozhat a közönség előtt a munkájával, illetve siker és öröm, ha egy darabot értékesíteni is tud abból, amire idejét, erejét, rátermettségét nem sajnálta – hangsúlyozta.

A kiállítás szerdán és csütörtökön 10 és 18 óra között látogatható, pénteken 13-tól 17 óráig, szombaton és vasárnap délelőtt 9 és 12, délután pedig 16 és 18 óra között. A zárás napján, hétfőn, 12 óráig várják a vendégeket. A rendezvény megnyitóján tiszteletét tette Danica Vrekić, Topolya Község Idegenforgalmi Szervezetének elnöke, valamint Seffer Attila, a falu helyi közösségének elnöke, és helyettese, Fazekas Róbert, továbbá a kiállító egyesületek képviselői.