2024. április 26., péntek

Diákcsere-fejlesztés Svédországgal

Rangos svéd vendégek tettek szerdán látogatást Újvidéken. Jan Lundint, a Svéd Királyság belgrádi nagykövetét, valamint a svédországi Felsőoktatási Tanács és több ottani egyetem képviselőit
Igor Mirović tartományi kormányfő fogadta. Találkozójuk fő témája az intézményes kapcsolatteremtés, valamint az együttműködés fejlesztése volt az Erasmus+ programon keresztül.
Az Európai Unió csaknem 30 éve finanszírozza az Erasmus programot, melynek jóvoltából már több mint hárommillió európai diáknak nyílt alkalma arra, hogy tanulmányai egy részét egy másik európai felsőoktatási intézményben vagy valamelyik európai szervezetnél végezze.
– Érdekel bennünket az Erasmus+ programba való bekapcsolódás, és minden erőforrásunkat ennek szolgálatába állítjuk. Vannak intézményeink, melyek révén az együttműködés minden formája megvalósítható – mondta Igor Mirović, s kiemelte az Újvidéki Egyetem, valamint a tartományi székvárosban létesülő tudományos technológiai park jelentőségét.
Jan Lundin nagykövet úgy fogalmazott, hogy az újvidéki látogatás célja az Erasmus+ projektum jelentőségének és a diákcserének a fejlesztése.