2024. április 19., péntek

A díjazottak a város büszkeségei

Dicsérő oklevelek ifjú szabadkai matematikusoknak
Dicsérő oklevélben részesült diákok csoportja (Fotó: Gergely Árpád)

Dicsérő oklevélben részesült diákok csoportja (Fotó: Gergely Árpád)

Kedden a városháza dísztermében Szabadka Város Önkormányzata dicsérő okleveleket osztott ki a 2017/18-as tanévben rendezett matematika versenyeken sikereket elért diákoknak. A megjelent diákokat, szülőket, tanárokat, iskolaigazgatókat Ljubica Kiselički, a matematikai versenybizottság elnöke köszöntötte, hangsúlyozva, hogy senki nem tudja úgy megtölteni a városháza dísztermét, mint a matematikusok. Dr. Nebojša Gvozdenović, a Szabadkai Matematikusok Egyesületének elnöke gratulált mindenkinek, aki eredményeket ért el a versenyeken, és elmondta, hogy az egyesület a Szerbiai Matematikusok Egyesületével együttműködve szemináriumot fog szervezni tanárok részére. A szeminárium témája a kombinatorika tanítása lesz általános és középiskolai matematikaórákon. A szeminárium részleteiről a napokban az iskolák értesítést fognak kapni.

Horvát Tímea köszönti az ifjú matematikusokat, szüleiket és tanáraikat (Fotó: Gergely Árpád)

Horvát Tímea köszönti az ifjú matematikusokat, szüleiket és tanáraikat (Fotó: Gergely Árpád)

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy városházánk díszterme ad otthont a matematikaversenyeken díjazott diákoknak. Örömünkre szolgál, hogy ezt a szép termet ennyi tehetséges és díjazott fiatal lakja be. Odafigyelni, felismerni, majd segítséget nyújtani és fejleszteni a diákokban rejlő tehetség megmutatkozását egy olyan nemes cél és feladat, amely példaértékű társadalmunk és közösségünk számára – mondta köszöntőbeszédében Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere. Kiemelte, hogy a díjazottak a város büszkeségei, majd saját és Bogdan Laban polgármester nevében gratulált a diákoknak az elért eredményekhez.

Nataša Aleksić, a városi tanács oktatással megbízott tagja a tanároknak, oktatóknak mondott köszönetet, akik felismerték a tehetséget a diákokban.

A beszédek után átadták a dicsérő okleveleket azoknak a diákoknak, akik a körzeti és a városi matematikaversenyeken helyezéseket vagy kimagasló eredményeket értek el. A díjakat a középiskolásoknak Ivan Bajić, az Ivan Sarić Műszaki Középiskola igazgatója, míg az általános iskolásoknak Sörös Márta, a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola igazgatója adta át.