2024. április 25., csütörtök

Ismét lesz Tanderbal Óbecsén

A tavaly augusztusban első ízben megszervezett, háromnapos Tanderbal vízi fesztivál lett a Zlatiboron megtartott Rendezvényszervezők XI. Találkozóján a legsikeresebb új rendezvény Szerbiában, az októberi Újvidéki Vásáron pedig Aranyplakettel jutalmazták az óbecsei fesztivált. Az óbecsei Idegenforgalmi Szervezet bejelentése szerint az idén augusztus 3-a és 5-e között tartják meg a Tanderbalt, amelyen a résztvevők számíthatnak majd a tavaly népszerűnek bizonyult eseményekre, egyebek mellett ismét lesz tehát Tiszát átívelő élőlánc a vízben, dinnyefutam, úszómaraton és vízi járművekkel megtett szigeti kalandozás is.
Az esti bulikhoz a Kerber, a Balkanika és a Galija együttesek fognak gondoskodni a jó hangulatról, fellép az óbecseiek helyi kedvence, a Sygma, valamint bemutatkozik a Sveti Gral és a Joker együttes is, de tárgyalások folynak még egy magyar együttessel is. Az idei rendezvény költségvetése 4,4 millió dinárt tesz ki, amit a községi költségvetésből áldoznak majd az eseményre, de az Idegenforgalmi Szervezet pályázati pénzeket és saját bevételeket is remél még augusztusig.
A nyári rendezvény előtt áprilisban még egy nagy érdeklődésre számító eseménynek a házigazdája Óbecse: április 21-e és 26-a között képzőművészeti alkotótábor lesz a városban, amelyen mintegy tíz művész részvételére számít az Idegenforgalmi Szervezet. A kiállítással záruló alkotótábor házigazdája Skrabány Viktor és Acsai Györgyi festőművészek lesznek.