2024. április 19., péntek
ASZTALITENISZ – U21-ES EB

Lemaradt az éremről a Surján–Jokić páros

Hajszálnyira volt az éremtől a minszki U21-es Európa-bajnokságon a Surján SzabinaTijana Jokić páros. A Novi Sad csapatát erősítő fiatal lányok két mérkőzést nyertek a páros verseny főtábláján: a legjobb tizenhatba kerülésért a török KulakçekenYılmaz kettőst verték 3:2-re, majd a nyolcaddöntőben két orosz lányt (Marija Taljakova, Anasztaszija Kolis) múltak felül, ezúttal vesztes szett nélkül. A negyeddöntőben a belga Lisa LungMargo Degraef állt Surjánék útjába – ha a négybe kerültek volna, automatikusan legalább bronzérmesnek tudhatták volna magukat.

Surján egyébként a legmesszebb jutott a szerbiai versenyzők közül egyéniben, hiszen az első csoportkörben két mérkőzést nyert és egyet vesztett, s csak a második csoportkörben búcsúzott, ahol három mérkőzéséből egyet be tudott húzni a horvát Andrea Pavlović ellen.

A lányok közül még Dragana Vignjević és Tijana Jokić szerepelt az egyéni tornán, mindketten az első csoportkörben búcsúztak. A fiúknál három meccset játszott, s ugyanannyiszor kapott ki Aleksa Gacev.