2024. április 19., péntek
VÍZILABDA

Rajtoltak a lányok

A hétvégén kezdetét vette a szerbiai I. női liga, amelybe idén hat csapat nevezett be, közöttük az előző évekhez képest sokkal gyengébb Zenta Yordo is. A gárdának most a zentaiakon kívül zombori és szabadkai lányok is tagjai, s az 1. fordulóban szép győzelmet arattak a Taš 2000 felett. A fő érdem ebben a csapat legtapasztaltabb tagjáé, Tóth Ágnesé, aki a nyolc gólból hetet vállalt, ami még értékesebb teljesítmény, ha tudjuk, hogy ezeket „kívülről” érte el.

Az idei kiírásban akár a 4. helyért is lehetne küzdeni, de jelen pillanatban nem vagyok meggyőződve arról, hogy egy esetleges négyes döntőben jó lenne-e az, ha a többiek agyonvernének bennünket. Most az tűnik okosabb dolognak, ha egy kényelmes 5. helyen végzünk, s megvárjuk, hogy egy kicsit megerősödjön ez a fiatal csapat – nyilatkozta a rajton Tóth László zentai edző, aki a második meccsét ezen a hétvégén Belgrádban, a Palilula ellen vívja.

Az országos bajnoki titulus legnagyobb várományosa idén is a címvédő C. zvezda, a legnagyobb ellenfele pedig feltehetően az újvidéki Vojvodina lesz.

I. B LIGA

Következik a négyes döntő

Befejeződtek az I. B liga csoportküzdelmei, a négyes döntőt pedig március 17-én és 18-án játsszák le Óbecsén. A szombati elődöntőkben Becse–TENT és Singidunum–Dunav a párosítás, a bronzmeccset és a döntőt vasárnap tartják. Az I. B liga végső győztese az I. A liga hatodik helyezettjével, a második pedig az ötödik helyezettel játssza majd a playoutot, vagyis a legrangosabb ligába való bejutásért a meccseket (két győzelemre). Az első ilyen meccs dátuma március 31. Az I. B ligából a Mladost és a Novi Beograd esett ki, ezek a csapatok nyáron a II. ligában szerepelnek.

REGIONÁLIS LIGA

Elszalasztott lehetőség

A regionális liga erősebb csoportjában a Partizan szép lehetőséget szalasztott el a győzelemre, mivel 7:7-es állásnál, 42 másodperccel a lefújás előtt, Janković kezén volt a labda, de lövése nem ment be. A rájátszás szempontjából a belgrádiaknak ez a pont csak akkor ér valamit, ha a következő fordulóban a spliti Jadran nem győzi le a Budvát, a Partizan pedig a 18. fordulóban Splitből elviszi a pontokat.

MAGYAR FÉRFIBAJNOKSÁG

A Szolnok és az FTC versenyfutása

A magyar férfibajnokságban már javában zajlik a középszakasz. A két csoport most alsó- és felsőházra oszlott, s már a 4. fordulónál tartanak. A bajnoki cím szempontjából a 2. fordulóban volt az egyik döntő meccs, amikor a Ferencváros Egerben 11:10-re legyőzte a hazaiakat, így most a táblázaton a Szolnok és az FTC áll az élen egyaránt 51 ponttal. Az alsóházban szintén a 2. fordulóban volt az egyik sorsdöntő ütközet, amelyben a Pécs hazai környezetben 8:7-re legyőzte a Vasast, így 26 ponttal vezeti a csoportot.

A középszakaszban nyolc fordulót rendeznek, s a végeredmény alapján következhet majd a bajnoki rájátszás, amelyben a legjobb négy folytatja az érmekért. A középszakasz legjobbja a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik.