2024. április 16., kedd

Lajović kiesik a 100-ból?

Serena Williams győzelemmel tért vissza szülése után (Fotó: Beta/AP)

Serena Williams győzelemmel tért vissza szülése után (Fotó: Beta/AP)

Dušan Lajović jó játékkal rajtolt Indian Wellsben, két játszmában győzte le a szlovák Lukáš Lackót, de csak abban az esetben maradhat a 100 legjobb között, ha a folytatásban csodát művel, és ma legyőzi a torna 23. kiemeltjét, a fiatal koreai Hjeon Csungot is.

Lajović az első játszmában 3:3-nál nyerte el Lacko adogatását. A másodikban az ópázovai 2:0-ra vezetett, Lacko ekkor még vissza tudott vágni, amikor azonban másodszor is leadta az adogatást, már volt már számára mentség.

A férfitorna első napján három váratlan eredmény született. A német Max Marterer a horvát veterán Ivo Karlovićot, az orosz Jevgenyij Donszkoj a honfitársát, Karen Hacsanovot, a 24 éves és a ranglistán 231. amerikai Mitchell Krueger pedig a francia Benoît Paire-t győzte le. Ez utóbbi eredmény Filip Krajinović számára fontos adat, hisz a zombori játékos ma a 2. fordulóban éppen az amerikaival játszik.

Az éjjel további két szerbiai rajtol. Viktor Troicki nehéz feladat előtt állt, hisz az egyre jobb magyar Fucsovics Márton volt az ellenfele, aki a fogadóirodák szerint a 22 óra tájban kezdődött találkozó esélyesének számított. Györe László ma hajnali 2 és 3 között kezdte meg a meccsét az amerikai veterán Tim Smyczekkel, és talán sikerült megszakítania a hét meccsből álló vereségsorozatát.

A női tornán két volt világelső, Serena Williams és Viktorija Azarenka nyitott győzelemmel. Serena a 2. fordulóban a holland Kiki Bertensszel, Azarenka pedig a US Open bajnoknőjével, az amerikai Sloane Stephensszel találkozik. A 2. forduló női rangadói a KerberMakarova, az A. RadwańskaOszaka és a MladenovićStosur meccs, a férfitábla felső ágán pedig a DimitrovVerdasco, a ThiemCicipasz és a RubljovFritz találkozó. Roger Federer az argentin Federico Delbonisszal kezdi ma a címvédési kísérletet.