2024. április 20., szombat
TÖRÖKKANIZSA

Erősítés és számolgatás

A törökkanizsai Obilić Labdarúgóklub felkészülten várja a Szabadkai Liga küzdelmeinek tavaszi folytatását, hiszen télen erősítések érkeztek, így a csapat mindenképpen meg akarja őrizni helyét a tabella legfelső részében. Mindezt azért, mert selejtezőt kívánnak játszani a magasabb, tartományi rangfokozatért. Emlékeztetőül: a törökkanizsaiak a 2–3. helyen végeztek ősszel, egyforma pontszámmal, mint a Bajsa, az éllovas Iskra csapatától pedig öt pontra vannak.

Az észak-bánáti klub kérvényezte, hogy halasszák el a bajnoki rajtot, hogy ne tegyék tönkre a pályát, de ezen kérésük nem talált meghallgatásra, így ma (szombaton) a bácsfeketehegyi Jadrant fogadják.

– A célunkat világosan megfogalmaztuk, a bajnokság végén selejtezni szeretnénk a Vajdasági Liga északi csoportjáért. A télen megerősödött a csapat, Nedeljko Krišanov edző vezényletével pedig meglehetősen jó felkészülési időszakot dolgoztunk végig. Ez ad okot az optimizmusra – nyilatkozta Dragan Radulović klubelnök.

Az átigazolási időszakban Nikola Stijović kapus és Ljubomir Đukić csapatkapitány a tiszaszentmiklósi Slogába igazolt, de négy kitűnő játékos érkezett, méghozzá Szabó Igor kapus és Nikola Romić csatár a magyarkanizsai Potisjéből, valamint Bojan Ostrogonac és Nikola Lazić a hajdújárási Vinogradarból, s Amerikából hazatért Radovan Jevtić is.

– Velük most 20 játékosra számíthatunk a felnőttmezőnyben, s mivel azokon a posztokon erősítettünk, ahol előzőleg hézagok voltak, úgy értékeljük, hogy az őszi idényhez képest erősebb most a felállításunk. Mindez már a folytatás első fordulóiban kiderül, hiszen a bácsfeketehegyiek után a Bajsával és az éllovas Iskrával is megmérkőzünk – értékelt az elnök.