2024. április 25., csütörtök

Matek nélkül nehéz – főleg a matek

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny vajdasági válogatójának eredményei

A magyarországi Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematikaversenyt. A versenyt teszt formájában bonyolítják le, és elsődleges célja a matematika népszerűsítése. A vajdasági területi döntőre több száz általános iskolás (másodiktól nyolcadikig) és középiskolás (gimnáziumok és külön a szakiskolák) nevezett be, ami nem sokkal kevesebb, mint ahányan tavaly jelentkeztek a versenyre.
A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban megtartott eredményhirdetéssel és a legsikeresebb diákok megjutalmazásával véget ért a XXIX. Zrínyi Ilona Matematikaverseny vajdasági területi válogatója. A magyarországi döntőre Vajdaságból a beküldött tesztek eredményei alapján a MATEGYE Alapítvány a következő diákokat hívta meg: Zivanac Léna (2. o. Cofman Iskola Szabadka), Papp Szabolcs (3. o. Temerin), Csiszár Ákos (4. o. Palics), Sinkovics Alex (8. o. Csantavér), Apró János (10. o. Bolyai TGK), Besnyi Levente és Farkas Naomi (10. o. Műszaki Középiskola, Szabadka).
Osztályonként az első hat helyezett tanuló oklevelet kapott, az első három pedig az oklevél mellé könyvjutalomban is részesült.