2024. április 25., csütörtök

Az én utam

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon csütörtökön is a fiatalokról szólt minden, ugyanis kiosztásra kerültek a versengő középiskolások között Az Én utam fotó és esszépályázat díjai. A diákok február 23-ig tudtak jelentkezni alkotásaikkal.
– Szép számmal érkeztek pályamunkák, összesen 24 pályamű érkezett be, amit az MTTK tanáraiból álló öttagú zsűri bírált el, valamint közönségdíjast is hirdetünk. A későbbiekben ezeket az alkotásokat a kari kiadványunkban publikáljuk, a fotókból pedig kiállítást fogunk szervezni. A kari népszerűsítési kampányunk keretében szerveztük meg a versenyt, amellyel szeretnénk közelebb hozni a középiskolásokat a karunkhoz –tudhattuk meg Zsoldos Búzás Brigittától, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Karrierépítő Központjának tagjától.
Ám nem csak értékes díjakat osztottak ki a rendezvényen, hiszen az MTTKGrund egy kreatívírás-műhelymunkát is szervezett a középiskolásoknak, amelyet T. Kiss Tamás tartott.
– A workshop címe a kreatív írás volt, ami sok mindent takarhat. Kevés volt az időnk, de megpróbáltam belesűríteni szövegalkotást, kommunikációs dolgokat és egy játékot is, amelyben szintén a kommunikációra, a csapatjátékra, valamint a képi és szövegi dolgok összehangolására fektettük a hangsúlyt. A cél az, hogy mindenki, aki szövegírással foglalkozik, egy-két hasznos ötlettel távozhasson, esetleg beinduljon a diákok fantáziája.
Esszé kategóriában a zsűri döntése alapján első helyezést ért el Lengyel Sándor, második helyezett lett Ladányi Lili, harmadik helyezett Mecserik Vivien lett. A közönségdíjasok Németh Viktor és Molnár Alíz lettek.
Fotó és photoshop kategóriában első helyezést ért el Kasza Ábel, második lett Szarvas Bernadett, és munkájával harmadik helyezést ért el Subotić Barbara. A kategória közönségdíjasa Szerezla Edina lett.