2024. április 20., szombat

Györe amerikai veteránnal kezd

Amikor a selejtező nyerteseit elhelyezték a táblán, kiderült, hogy Györe László a 31. évében járó és a ranglistán 126. amerikai veterán Tim Smyczekkel kezd ma este Indian Wellsben, ami az első meccse lesz a nagyszabású 1000-es tornán. Novak Đoković is megtudta, hogy a 2. fordulóban vagy a ranglistán 111. brit Cameron Norrie-val, vagy pedig a 106. helyezett japán Taro Daniellel játszik a másfél hónapos szünet és a műtéte után.

A női mezőnyben Magyarország és Szerbia már az első napon képviselő nélkül maradt. Babos Tímea és Aleksandra Krunić egyformán megnyerték az első játszmát, majd háromszettes vereséggel búcsúztak. Babos előbb breaklabdákat mentett, majd az első játszmában kétszer nyerte el Belinda Bencic adogatását. A másodikban a svájci 4:0-s vezetése után már nem volt visszatérés, a harmadikban pedig Babos ledolgozta a hátrányt, 5:4-es vezetésnél meccslabdája is volt, végül a rövidítésben egyetlen adogatását sem váltotta pontra. Krunić az első szettben megőrizte a gyors előnyt, a másodikban egyetlen break döntött a román Irina Begu javára, az utolsó szettben pedig Krunić négyszer adta le az adogatást.

A női torna első napjának két meglepetése Marija Sarapova veresége a japán NaomiOszakától, valamint a kihagyás után visszatérő Bacsinszky Tímea kudarca a kínai VangCsianggal szemben.

A challengereken sincs már szerbiai játékos, hisz Peđa Krstin Santiagóban simán kikapott a chilei Guido Andeozzitól.