2024. március 28., csütörtök

Šutanovac is lemond

A DP hamarosan rendkívüli tisztújító közgyűlést tart

A Demokrata Párt elnökségének és képviselői csoportjának az együttes ülésén megszületett a döntés, hogy a párt főbizottságának vasárnapi ülésén Dragan Šutanovac pártelnök lemond tisztségéről. Az elnökség és a képviselői csoport együttes ülésén Šutanovac bemutatta a párt a belgrádi helyhatósági választáson való eredményéről szóló jelentést.

Emlékeztetőül, a választáson a Szabadítsuk fel Belgrádot elnevezésű, a DP, a Boris Tadić vezette Szociáldemokrata Párt, a Zoran Živković vezette Új Párt és a Zöldek listájára a szavazók 2,25 százaléka voksolt, ami 18 286 szavazatot jelent. Ez a lista nem lépte át a választási küszöböt. Sajtóértesülések szerint nem csak a pártelnök, hanem más vezető tisztségviselők is benyújtják lemondásukat. Ezt követően kiírják a rendkívüli tisztújító közgyűlést.

Ezt megelőzően Balša Božović, a DP belgrádi városi szervezetének elnöke már lemondott tisztségéről. Akkor azt mondta, a DP választási veresége felelősségteljes magatartásra kötelezi a párt vezető tisztségviselőit. A DP és a párt jövője fontosabb az egyéneknél, illetve az egyéni érdekeknél, emelte ki Božović.