2024. március 28., csütörtök

Töröltetni kell a Sokolac jelzálogát

Az egykori törökbecsei alkalmazottaknak a vállalat várható felszámolása miatt kell mielőbb tehermentesíteniük ingatlanjaikat

Nemrégiben lapunk is beszámolt arról, hogy az újvidéki székhelyű, csődeljárás alatt álló Sokolac Kft. napokon belül árverésre bocsátja Törökbecsén található ingóságait és ingatlanát, azaz a valamikori Sokolac igazgatósági épületét.

A közigazgatási hivatal ezzel kapcsolatosan arra hívja fel a vállalat azon korábbi munkavállalóinak a figyelmét, akik a Sokolactól kölcsönt vettek fel családi házuk felépítésére, hogy addig vetessék le a jelzálogot az ingatlanról, amíg korábbi munkáltatójuk hivatalosan létezik, a felszámolása után ugyanis ez az eljárás jóval hosszadalmasabb, bonyolultabb és költségesebb lesz.
Zora Stanisavljev, a törökbecsei közigazgatási hivatal pénzügyi osztályvezetőjének helyettese szerint a legtöbb egykori sokolacos már rendezte ezt a problémát, de nem minden érintett tett pontot az ügy végére.
– Van több olyan régi munkavállaló is, aki még nem töröltette a Sokolac kataszterben bejegyzett jelzálogát a házról. Mivel a csődeljárás alatt álló cég rövidesen minden jel szerint megszűnik létezni, az érintetteknek fel kellene keresniük Újvidéken a Szabadka utca 76. alatt működő vállalatot, illetve a csődbiztost, aki igazolni tudja majd azt, hogy a munkavállaló törlesztette az adósságát és a Sokolacnak nincsenek követelései az ingatlantulajdonossal szemben. Ezt az igazolást fel kell mutatni az újvidéki Gazdasági Bíróságon, és a tőlük kapott engedély alapján a törökbecsei kataszteri hivatal törölni fogja a jelzálogot – mondta el Zora Stanisavljev.
Ha felszámolják a Sokolac Kft.-t, a vállalat jelzálogával továbbra is terhelt ingatlanok tulajdonosainak bírósági eljárás keretében kell töröltetniük a jelzálogot. Az érintettek az üggyel kapcsolatosan bővebb felvilágosítást a törökbecsei közigazgatási hivatal szolgáltató központjában, valamint a csődbiztos iveticradovan@yahoo.com e-mail-címén kaphatnak.
A Sokolac ötvenes években épült, a Művelődési Ház és a mozi között található egykori igazgatósági épülete március 12-én kerül dobra, és az önkormányzat szeretné megvásárolni.