2024. április 25., csütörtök
TÖRÖKKANIZSA

Jobban odafigyelnek a hulladékkezelésre

A törökkanizsai községi tanács nem régi ülésén határozathozatalra előkészítették a közművekre vonatkozó hatékonyságnövelő javaslatot, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén hoznak döntést. A tanács javaslata alapján az Október 7-e Kommunális Közvállalat a következő évre szóló háztartásihulladék-kezelési programját december 1-jéig köteles lesz átadni a községi tanácsnak megvitatásra.

A környezetvédelmi előírásokkal összhangban a veszélyes hulladékot külön kell választani a kommunális, a háztartási és egyéb szeméttől. A környezetvédelmi felügyelőség fokozottabban fogja ellenőrzi a kommunális vállalat hulladékkezelési módszereit. A tanácsülésen elhangzott, hogy a lakókörnyezet tisztán tartása érdekében meghozott határozatjavaslat rendkívül részletes és átfogó, ami példaértékű dokumentumként is szolgálhat a környező községek számára is.

A tanács határozati javaslatot fogadott el a zöldövezetek, parkok stb. fenntartásáról, beruházási karbantartásáról és a közterületek parkosításáról. A községi önkormányzat erőfeszítései hamarosan láthatók lesznek a polgárok számára, akik rendezettebb, élhetőbb környezetben tölthetik idejüket.