2024. április 20., szombat

Đoković és Györe Indian Wellsben!

A találgatásnak vége, a hétvégén Novak Đoković újra pályára lép. Alig egy hónappal a svájci műtéte után a volt világelső vállalta a játékot, és sorsolták az idény első 1000-es rangú tornájára Indian Wellsben, ahol ötször is elnyerte a serleget. Eredeti terveivel ellentétben ott lesz Györe László is.

Đoković a 10. kiemelt, és az 1. fordulóban erőnyerő, a másodikban pedig két selejtezős meccsének győztesével találkozik. Ha ezen az akadályon túljut, következik az igazán neheze, hisz sorrendben Kej Nisikori, Juan Martín del Potro, Marin Čilić,Alexander Zverev és végül a címvédő Roger Federer a lehető legmagasabban rangsorolt ellenfelek.

Györe selejtezőssel kezd, a 2. fordulóban pedig a német veterán Philipp Kohlschreiber következhet. Filip Krajinović a 25. kiemelt, és a rajton erőnyerő, a 2. fordulóban pedig a francia Benoît Paire lesz a riválisa, akivel 2010-ben a US Open selejtezőjében játszottak, és akkor a három évvel idősebb, a ranglistán jelenleg 46. francia győzött. Ha a zombori játékos jut tovább, a 3. fordulóban Federerrel vívhat meg.

Az 1. fordulóban lesz egy szerb–magyar rangadó is, hisz Viktor Troicki FucsovicsMártonnal találkozik. A győztesnek a 2. fordulóban a 2. kiemelt horvát Čilić lesz az ellenfele. A táblán van Dušan Lajović is, aki a szlovák Lukáš Lackót kapta. Ha a szerbiai teniszező továbbjut, a fiatal koreai Hjeon Csung következik.

A férfitorna ma este kezdődik, az első napon pedig Troickiék, Lajović és valószínűleg Györe is pályán lesz, Đoković feltehetően szombaton, Krajinović pedig vasárnap kezd.

A tegnap este, közép-európai idő szerint 20 órakor rajtolt női tornán Babos Tímea az 1. fordulóban a svájci Belinda Benciccsel, Aleksandra Krunić pedig a román Irina Beguval mérkőzött meg. A női torna érdekessége, hogy huzamosabb idő után újra tétmeccset játszik a volt világelső Serena Williams, valamint az orosz Szvetlana Kuznyecova, a svájci Bacsinszky Tímea és a fehérorosz Viktorija Azarenka. Mivel Serena, Azarenka és Marija Sarapova sem kiemeltek, a női tornán már a rajt érdekes csatákat tartogat.

A csuhaji challengeren Miomir Kecmanović az idén harmadszor is kikapott a tajvani Jason Jungtól. A szerb játékos sikerre állt, de a megnyert első játszma után a másodikban 4:2-es, a harmadikban pedig 3:0-s előnyt hagyott kihasználatlanul.