2024. április 20., szombat

Könyvadomány a Kolevkának

A városközpontban március 19-ig mindennap reggel kilenctől este nyolcig könyvvásár várja az érdeklődőket, amelyen öt kiadó – a Begen Komerc, a Mali Princ, a Maki-book, a Beo knjiga, valamint a Book – könyvei vásárolhatók meg jutányos áron. A könyvvásárt szerdán Nataša Aleksić, a városi tanács oktatással megbízott tagja nyitotta meg, és egyben átadta az említett kiadók könyvadományát a Kolevka gyermekotthon képviselőjének.

Aleksandra Dakić, Ema Kostić és Nataša Aleksić (Fotó: Paszterkó Erika)

Aleksandra Dakić, Ema Kostić és Nataša Aleksić (Fotó: Paszterkó Erika)

– Már második alkalommal fordult hozzánk a Kiadók Egyesülete együttműködési kérelemmel. Az öt kiadó a városnak nem fizet helypénzt a felállított könyves standokért, hanem 25 ezer dinár értékben a Kolevka gyermekotthon részére ajánlottak fel könyveket – mondta Nataša Aleksić.

Aleksandra Dakić, a Kolevka gyermekotthon szociális munkása köszönetet mondott a kiadóknak és a városnak a humánus gesztusért. Kiemelte, hogy a választott szakkönyvek nagy segítség lesznek szakmunkatársaiknak, a gyermekeknek pedig értelmi szintjüknek megfelelő könyveket választottak a szakembereik, főként meséskönyveket és képeskönyveket.