2024. április 24., szerda

Középpontban a turizmus

Sör- és vadászfesztivál Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Turisztikai Desztinácó Menedzsment szervezte azt a tanácskozást, melynek a helyi közösség épülete adott otthont kedden délelőtt.

A beszélgetésen részt vettek mindazok, akik érintettek a témában, és javaslataikkal hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy a meglévő lehetőségeket még jobban kihasználják. A kerekasztal-beszélgetést Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere kiemelt fontosságúnak tartotta, hisz már többször is elhangzott, elsősorban a turizmusfejlesztésre kívánnak még nagyobb hangsúlyt fektetni mind a városban, mind az egész község területén. A falusi, a sport-, a gyógyturizmus, valamint a vendéglátóipar képviselői is mind-mind hozzátették ötleteiket a tanácskozáshoz, mely azt hivatott elősegíteni, hogy közös kommunikációval haladjanak a jó felé.

Koza Róbert, a TDM elnöke kiemelte:

– Négy szakcsoportot állítottunk fel: az egyik a falusi turizmussal, a másik a sportturizmussal, a harmadik a folyami turizmussal, míg a negyedik a strand működésével, koordinálásával foglalkozik. A fürdőturizmus fejlesztése fontos lenne, mert nyílt téri medencénk, ami használható, a strandon van Magyarkanizsán, valamint Oromon. Ahhoz, hogy fürdővárosként labdába tudjunk rúgni, befektetések kellenek.

A fórumnak helyet adó helyi közösség elnöke, Lackó Róbert a konkrét eredményekről és várható eseményekről adott hírt:

– A munkacsoport megalakulása már egy jó lépés. A helyi közösség eddig a vásárokat szervezte Magyarkanizsán, de igyekeztünk minden rendezvény mellett teljes mellszélességgel kiállni. Most egy olyan történet van kifejlődőben, melyben a helyi közösség a strand nyári, illetve egész évi működését fogja koordinálni öttagú munkacsoporttal. Célunk, hogy rendszerben gondolkodjunk, hogy a történéseknél ne csak az adott helyi lakosság legyen jelen, hanem az egész község polgárai tudjanak róla, és részt is vegyenek benne. Május elsejére a kemping területét szép környezetté varázsoljuk. A nyár folyamán a Tisza-parton sörfesztivál lesz, a futball-világbajnokság idejére pedig egy nagy sátorral és kivetítővel várjuk a látogatókat. Szeptember 8-án megtartjuk az első vadászfesztivált, ahová külföldi vendégeket is várunk.

Tomin Zoran idegenforgalommal megbízott polgármesteri tanácsnok arról számolt be, hogy tavaly százezer nálunk éjszakázó vendég töltött el napokat a városban, és ez jónak számít. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat a fejlődés terén keresi a leghatékonyabb megoldásokat, és elmondta, hogy szívesen látják a nagybefektetőket.