2024. április 23., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Pochettino: Élvezni akarjuk a meccset

Az Öreg Hölgy lesz a Spurs vendége
Massimiliano Allegri a Tottenham védelmének gyengeségében reménykedik (Fotó: Beta/AP)

Massimiliano Allegri a Tottenham védelmének gyengeségében reménykedik (Fotó: Beta/AP)

Jó formában vagyunk, az elmúlt években rengeteget fejlődtünk. Évről évre versenyképesebbek és érettebbek vagyunk” – állt az újságírók elé Mauricio Pochettino, a Tottenham argentin vezetőedzője a Juventus elleni BL-nyolcaddöntő londoni visszavágójára készülve, amelyen a torinói 2:2 után kívánják kiharcolni a továbblépést a negyeddöntőbe. „Élvezni szeretnénk a mérkőzést, és bátran állunk hozzá, annak ellenére, hogy Európa egyik legnagyobb csapata ellen lépünk pályára” – fogalmazott lelkesen a fiatal tréner, hozzátéve, nagy jelentősége lesz annak, hogy elhiszik-e, képesek-e legyőzni a Juventust. „Csak ennek szabad a fejünkben járnia, s akkor a győzelem lehet a teljesítményünk jutalma – vélekedett magabiztosan az argentin, aki külön beszélt a lehetséges kulcsemberekről is: „Higuaín, amennyiben játszani fog, próbára tehet minket, hiszen a legjobb csatárok között van, mint Dybala vagy Harry Kane a mi sorainkból.”

Kőkemény római meccsel, a Lazio elleni minimális győzelemmel készült a Juventus a Tottenham elleni visszavágóra. Rómában a győztes találatot az argentin Paulo Dybala szerezte a hosszabbítás harmadik percében, s rá most is számíthat Massimiliano Allegri, a mester azonban valószínűleg nem vetheti be Gonzalo Higuaínt, a leggólerősebb Juve-embert a BL-ben, hiszen a csatár a Torino elleni városi derbin lesérült, és még mindig kérdéses az állapota.

Allegri a Lazio elleni összecsapást egy kis mentális játékra is kihasználta, hiszen a nagy nehezen kiharcolt győzelem után finom utalást tett a londoni fehérek defenzív szekciójára: „A Tottenham sok mindenben különbözik a Laziótól, nem védekeznek olyan jól. A mai siker nagymértékben hozzájárul, hogy elég önbizalmunk legyen szerdán, emellett természetesen kimagaslóan kell játszanunk, és talán a szerencsére is szükségünk lesz” – fogalmazott az edző, aki találóan fogalmazta meg kritikáját – a Lazio ugyanis egyáltalán nem a védekezéséről híres. A gondolathoz az is hozzátartozik, hogy a Juventus és a Tottenham első, torinói összecsapásán a Zebrák az első szakaszban valósággal átrohantak az angolokon, és rövid idő alatt kétszer is betaláltak nekik.

Guardiolát nem érdeklik a rekordok

Semmit sem változtat taktikáján Pep Guardiola, a Manchester City spanyol szakvezetője, aki csapatával a Baselt fogadja kényelmes helyzetben a másik ma esti nyolcaddöntő keretében, hiszen a svájci meccsen fölényes, 4:0-s sikerrel a City jószerével eldöntötte a továbbjutó kérdését. A Városiak trénere azt követően nyilatkozott, hogy gárdája a hétvégén győztes derbivel hangolt az európai kupameccsre – vasárnap délután a Chelsea felett diadalmaskodtak a világoskékek minimális eredménnyel, Bernardo Silva találatával, és nagyon közel kerültek ahhoz, hogy jóval a szezon vége előtt bebiztosítsák a Premier League-trófeát.

Nem érdekelnek a rekordok, a játékosaimnak sosem beszélek róluk. A lényeg, hogy bajnokok legyünk” – beszélt a szakember, aki a szárnyaló Cityvel akár a londoniak 2004/2005-ös szezonban felállított pontrekordját (95) is megdöntheti a bajnokság végén. „A Basel ellen ugyanazzal a mentalitással fogunk fellépni, mint azt a Chelsea elleni rangadón tettük. Ugyanilyen jó játékot akarok látni a csapatomtól, s ez a végén meghozhatja az eredményét” – fogalmazott Pep a mai meccsre térve.