2024. április 24., szerda

Hétfőig lehet jelentkezni a Kőrösi Csoma- és a Petőfi-programra

Március 12-éig, azaz jövő hétfőig lehet jelentkezni a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-programra – áll a Miniszterelnökség közleményében. A Kőrösi Csoma Sándor-program célja a diaszpórában élő magyarság támogatása, a Petőfi Sándor-program középpontjában pedig a Kárpát-medencei szórványban élő magyarság felkarolása áll.

Mindkét programra a magyar nemzet iránt elkötelezett, huszadik életévüket betöltött, büntetlen előéletű magyar állampolgárok jelentkezését várják Magyarországról és a külhoni területekről egyaránt. A feltételek között szerepel a legalább középfokú iskolai végzettség, a közösségszervező, hagyományőrző vagy egyéb, közösségi tevékenységekben való aktív részvétel, a magas szintű angol nyelvtudás vagy a célország nyelvének legalább társalgási szintű ismerete – emlékeztetnek.

Felidézik: a nyertes ösztöndíjasok kilenc hónapot töltenek az északi félteke országainak magyar közösségeinél, beleértve az Amerikai Egyesült Államokat, Kanadát, Európa országait és Izraelt, míg a déli féltekére utazók – Latin-Amerika, Dél-Afrika, Ausztrália és Új-Zéland – hét hónapig segíthetik a diaszpórában élő magyar közösségek mindennapi életét.