2024. április 25., csütörtök

Focitorna

Csubela Ferencre emlékezve

Az idén nyolc csapat részvételével szervezte meg 7. Csubela Ferenc Amatőr Kispályás Labdarúgó Emléktornáját a bácskossuthfalvi Sloboda Labdarúgóklub.

A hétvégén az eseménynek ezúttal is az Id. Kovács Gyula Általános Iskola tornaterme adott otthont. A házigazda falubeli csapatok mellett labdarúgók érkeztek Pacsérról és Topolyáról. Feri bácsi maga is űzte ezt a sportot, neki is volt csapata. Évekkel ezelőtt a fiatalok tiszteletük jeléül róla nevezték el a faluban egyébként is nagy népszerűségnek örvendő kispályás bajnokságot.

– A csapatok 4+4 csoportra osztva mérkőztek meg az elődöntőkben, majd az első 2 helyezést meghatározó finisben csaptak össze, illetve a vesztes csapatok között dőlt el a 3. hely kérdése. A játékidő 2x8, illetve 2x10 percig tartott – hallottuk Szűcs Szilárdtól, a helyi Sloboda Labdarúgóklub elnökétől, aki azt is elárulta, hogy az idei torna győztesei a bácskossuthfalvi Gladiátorok lettek. A második helyezett a topolyaiakból-helyiekből álló Holding Hands csapat, a 3. pedig a pacsériakat és a bácskossuthfalviakat egyesítő Brodolom. A torna gólkirálya Mezei Tamás, a Holding Hands csapat tagja, a legjobb játékos titulust pedig ezúttal Mike Erich, a Gladiátorok játékosa harcolta ki magának.

– A döntő egy jó színvonalú meccs volt, ahol a Holding Hands csapata vezetett 2:0-ra, de a Gladiátorok nem adták fel, és sikerült nekik egyenlíteni. Ezzel kiharcolták, hogy büntető rúgásokkal dőljön el a meccs. A Gladiátorok fantasztikus hajrával eredményesebbek voltak a végig szépen küzdő ellenféllel szemben, és így sikerült megszerezniük a Csubela Ferenc-trófeát – nyilatkozta Szűcs, aki egyben a torna adminisztrátora is volt Balog Sándor mellett, akire a bírói teendők hárultak, illetve ők ketten látták el a csapatok felkészítésével járó feladatokat is.