2024. április 19., péntek

Kommunális rendőrök járják a falvakat

A városi közigazgatás felügyelőségi és kommunális rendőrségi osztálya idén folyamatos ellenőrzéseket végez a Zomborhoz tartozó falvak mindegyikében. A márciusban kezdődő akció során a helyi lakosoknak alkalmuk lesz helyben és személyesen rámutatni a közterület-fenntartóknak településük kommunális problémáira.
A felügyeleti szervek a következő menetrend szerint keresik föl a falvakat. Március 7-én Sztapárt és Doroszlót, másnap, nyolcadikán Csonoplyát, március 14-én Kerényt és Telecskát, 15-én Őrszállást és Regőcét, március 21-én Nemesmiliticset és Sárit (Aleksa Šantićot), 22-én Gádort és Harasztit. A hónap végén, 28-án Béreg és Küllőd, 29-én Bezdán és Monostorszeg kerül sorra.
A felügyelőségek és a közterület-fenntartók olyan kommunális problémákról várnak bejelentéseket, mint a közterületek és zöldfelületek használata és karbantartása során fölmerülő gondok, a közterületek illetéktelen elfoglalása, a légköri csapadék elvezetése, a vízárkok betemetése, nehézségek a szemétkihordásban, illegális szemétlerakók, romos épületek stb.
Az ilyen és hasonló észrevételeiket természetesen nem csupán a terepen tartózkodó kommunális rendőröknek mondhatják el a polgárok, hanem a saját helyi közösségükben, személyesen, írásban, telefonon, elektronikus postán vagy közvetlenül az illetékes ügyosztályra küldött levélben (Odeljenje inspekcije i komunalne policije, Trg cara Uroša 1, 25000 Sombor), a 025 468 241-es telefonszámon, esetleg a komunalnapolicija@sombor.rs elektronikus levélcímen.