2024. április 16., kedd

Nyílt nap az Óvó- és Edzőképző Főiskolán

A szabadkai Felsőfokú Szakirányú Óvóképző és Edző Szakfőiskolában négy oktatási programban folyik a képzés. Az intézmény nevében is szereplő edző és óvóképzés mellett egészségügyi nővér és nutricionista/dietetikus képzést is nyújt a hallgatóinak. Ezen szakokat az előttünk álló időszakban is meghirdetik. Erről és az intézmény egyéb tevékenységéről hétfőn egy sajtótájékoztatón informálódhattunk. Az eseményen Nataša Čamprag Sabo, az intézmény igazgatóhelyettese, valamint Sandra Vujkov és Gordana Vukov Ciganjik szakoktatók vettek részt.

Az óvóképző épülete (Fotó: Gergely Árpád)

Az óvóképző épülete (Fotó: Gergely Árpád)

Mint megtudtuk, az intézmény oktatási programja megfelel mind a hazai, mind a külföldi előírásoknak, és mind a négy szak esetében elmondhatjuk, hogy keresett szakmáról van szó. Mind a négy szak esetében alapkövetelmény a befejezett négyéves középiskola. Az óvóképzés során az 1–7 éves korú gyermekekkel való bánásmódot sajátíthatják el az érdeklődők, az edzőképzésben olyanok vehetnek részt, akik valamilyen sporttal versenyszerűen foglalkoznak, illetve foglalkoztak, tagjai valamely klubnak, és a jövőben is ezen a téren szeretnének tevékenykedni, a nutricionista feladata, hogy megtervezze és megszervezze az étrendet, legyen szó olyan intézményekről, ahol közös étkezések vannak, vagy akár egyéni étrendről, míg az egészségügyi nővér szakma igencsak keresett a munkaerőpiacon, hisz az egészségvédelem minden szintjén alkalmazhatóak.

Sandra Vujkov, Nataša Čamprag Sabo és Gordana Vukov Ciganjik (Fotó: Benedek Miklós)

Sandra Vujkov, Nataša Čamprag Sabo és Gordana Vukov Ciganjik (Fotó: Benedek Miklós)

A szakfőiskola március 13-án, kedden 9 és 12 óra között nyílt napot szervez. A rendezvény elnevezése Nyitott ajtók. Mivel közeledik az iratkozás ideje, az intézmény dolgozói minden érdeklődőt arra biztatnak, vegyen részt ezen a rendezvényen, hogy minél több információval vághassanak neki az iratozásnak. A nyílt nap alkalmával az intézmény korábbi, sikeres hallgatóit is bemutatják, hogy ezzel is ösztönözzék a fiatalokat, az iskola szaktanárai ismertetik a saját szakirányukat, illetve a jelenlévők bejárhatják a szaktantermeket is.

A szakfőiskolában jelenleg is várják a jelentkezőket a sportedző szakirányú képzésre. Az akkreditált képzés során 240 órát kell lehallgatniuk a résztvevőknek. A képzést a sportklubokkal együttműködve hirdetik meg.

A főiskola az elkövetkező időszakban több rendezvényt is szervez, éppen ezért az érdeklődőknek érdemes követni az intézmény web-, illetve facebook oldalát.