2024. március 29., péntek

Újabb bér- és nyugdíjemelés

Aleksandar Vučić szeptemberre ígéri a növelést

Habár a soron következő bér- és nyugdíjemelés a következő év január 1-től lett volna esedékes, az államkassza annyira stabil és annyi pénz van benne, hogy a szóban forgó intézkedést már idén szeptember 1-től foganatosíthatják, jelentette be Aleksandar Vučić, államfő. Mint hozzátette, jelentős emelést terveznek.

– A kampány során azt mondtam, hogy év végén lesz esedékes a következő bér- és nyugdíjemelés, amely a következő év január 1-től lépett volna hatályba, most viszont elmondhatom, hogy erre akár korábban is sor kerülhet. Ma reggel beszélgettem erről Ana Brnabić miniszterelnökkel, aki egyetért azzal, hogy semmi akadálya a növelésnek, az Államkincstárból pedig hozzám is megérkeznek a mutatók. A béreket és a nyugdíjakat májusban, vagy júniusban növelhetjük, azzal, hogy a növelés szeptember 1-től lépne hatályba – fogalmazott Vučić.

A Pink tv-nak nyilatkozva a belgrádi helyhatósági választásokra is kitért, megjegyezvén, hogy pártja, a Szerb Haladó Párt, zsinórban az ötödik választását nyerte meg, méghozzá azért, mert az ellenzék ismét csak a „Vučićért és Vučić ellen” szintre degradálta a választásokat. Az ellenzék képtelen megérteni, hogy az embereket kizárólag az érdekli, hogy ki mit csinál, illetve ki mennyit dolgozik, nem pedig az, hogy ki kit gyűlöl, nyomatékosította Vučić. Mint hozzátette, az ellenzék a kampány során semmit nem kínált fel, az egyetlen tervük az volt, hogy lerombolják a Belgrád Vízivárost.