2024. március 29., péntek

A legbiztonságosabb iskolában

Szombaton Suli-buli volt az újvidéki Puskin utca 28. alatti Sonja Marinković Általános Iskolában. Az iskolanyitogató rendezvényen a leendő elsősök és a mostani alsós diákok – Jankó Ilona és Puskás Samu Zsuzsanna tanítónők, valamint Snežana Gút képzőművészeti tanárnő vezetésével – játszottak, festettek, rajzoltak, és ajándékot készítettek.

A vidám műhelymunkával egy időben a könyvtárban Dragica Német Miražić pszichológus Gergely Edvin és Petar Čubrilo igazgatóhelyettesek közreműködésével beszámolt a szülőknek (közöttük az iskola két volt diákjának) az intézmény, Tóth Lívia tanítónő pedig a napközi munkájáról.Branislav Davidović igazgató elmondta, a magyar ajkú szülők eddig érdeklődők voltak, szépen törődtek a gyermekeikkel, és együttműködtek a pedagógusokkal, ami hozzájárul az eredményes oktatási-nevelési munkához. Reméli, a jövőben is így lesz.

Tájékoztatta a szülőket arról is, hogy a korszerűen felszerelt, kétnyelvű iskolájukat, amely különféle projektumokban sikerrel vett részt, a tartományi kormány 2014-benDr. Đorđe Natošević-díjjal tüntette ki, és az UNICEF egyik publikációja a tíz legsikeresebb szerbiai iskola közé sorolta.

Jankó Ilona Buksi témájú, játékos műhelymunkája (Bozsoki Valéria felvétele)

Jankó Ilona Buksi témájú, játékos műhelymunkája (Bozsoki Valéria felvétele)

Továbbá elmondta azt is, hogy az iskolájukat, amelybe mintegy 880 tanuló jár, az illetékesek az utóbbi két évben a legbiztonságosabb iskolának nyilvánították Újvidéken, és hogy kamerákon kívül civil ruhás rendőrök szavatolják az iskola udvarának biztonságát.

Hogy a gyerekek egy kicsit megpihenjenek a mindennapok modern eszközeitől, a különféle„kütyüktől“, és lássák, mi az igazi gyerekkor, Takács Dániel testnevelési tanár a tornateremben ügyességi versenyt szervezett.

Versenylázban (Bozsoki Valéria felvétele)

Versenylázban (Bozsoki Valéria felvétele)

Ez egyeseknek annyira megtetszett, hogy kijelentették, a további versenyzés reményében szívesen lemondanak Ilona tanító néni születésnapi tortájáról. Jó hír azonban, hogy tanító és tanárok hasonló foglalkozás terveznek számukra a következő egy-két hónapban. A tornatanár pedig elmondta: a hó elolvadása után remélhetőleg a kinti pályán fognak játszani, tornázni.