2024. április 20., szombat

Nisikori volt a következő célpont

Krajinovićnak az elődöntőben is szép esélye volt (Fotó: Beta/AP)

Krajinovićnak az elődöntőben is szép esélye volt (Fotó: Beta/AP)

Filip Krajinović fél évvel ezelőtt még csak álmodozhatott arról, hogy a leghíresebb teniszezők egész sorát maga mögé szorítja a ranglistán, tegnap délután pedig Dubajban már a 25. helyet célozhatta meg, és Nisikori, Murray, F. López, Tsonga, Gasquet és Raonić előtt foglalhatott volna helyet. Ehhez az kellett, hogy az elődöntőben legyőzze a francia Lucas Pouille-t, ezzel a japán elé kerülhetett volna, a fenti névlista többi tagját pedig már a negyeddöntőben az orosz Jevgenyij Donszkoj feletti győzelmével megelőzte, és biztosította a 28. pozíciót.

A zombori teniszező nagyszerűen játszott Donszkojjal szemben, a Pouille elleni meccs elején azonban ő volt az esélytelenebb, mert az első játszmát 6:3-ra elveszítette, s a másodikban a francia a meccsért adogatott, de ekkor bekövetkezett Krajinović nagy feltámadása, mert elvette ellenfele adogatását, majd a rövidített játékot is megnyerte. A döntő szettben fej fej mellett haladtak, s újabb rövidítés következett, amelyben a francia a harmadik meccslabdáját már érvényesítette, és a szombati döntőben a BautistaZsaziri találkozó továbbjutójával játszhat.

Acapulcóban Juan Martín del Potro szerepel kiválóan, hisz David Ferrer után Dominic Thiemet is legyőzte, az éjjel pedig a fiatal Alexander Zverevvel rangadózott.

A jövő héten az Indian Wells-i 1000-es torna következik, amelyről Novak Đoković még nem lépett vissza, ezt viszont megtette Stan Wawrinka, és kérdéses Rafael Nadal játéka is, aki Acapulcóban sem szerepelt, így már 600 ponttal marad le Roger Federer mögött.

A kis tornákon Danilo Petrović bejutott a heraklioni elődöntőbe, míg a 17 éves Marko Miladinović Antalyában a negyeddöntőig jutott. A következő héten a csuhaji challengeren térhet vissza Janko Tipsarević, és a kínai városban Miomir Kecmanović is nevezett, míg Györe László neve a március 12-én kezdődő kanadai Drummondville challenger tornája résztvevőinek listáján második kiemeltként szerepel.