2024. március 29., péntek

Gyászülés Nyers Antal emlékére

Pénteken a Palicsi Helyi Közösség épületében gyászülést tartottak Nyers Antal tiszteletére. Az ülésen megjelentek az elhunyt rokonai, barátai és tisztelői.

Nyers Antal 1939-ben született Ludason. 1963-ban megkapta a Világbéke-díjat, mert Gázában szolgált az ENSZ kötelékében. 1994 és 2002 között a palicsi helyi közösség közgyűlésének elnöke volt. Elnöksége alatt számos beruházás indult el a településen. Egyik alapító tagja volt a palicsi Rotary Clubnak.

– Búcsúzni gyűltünk ma össze, búcsúzni attól az embertől, akit korosztálytól függetlenül szinte mindenki ismert. Ismert, hiszen évtizedeken keresztül aktív résztvevője volt közösségünknek. Mindenkihez volt egy-két jó szava, egy mosolya, egy jó ötlete, egy vidám gondolata, ami pillanatokon belül derűt varázsolt az ember szívébe – monda gyászbeszédében Dobó Márta, a palicsi helyi közösség közgyűlésének elnöke.

– A halál mindig kellemetlenül meglep minket, különösen, ha hozzánk közel állókat veszítünk el. A család a legnagyobb vesztes. De higgyék el, mi, az elhunyt barátai, testvérei a Rotary Clubból is úgy érezzük, mintha egy családtagunkat veszítettük volna el – fejezte ki együttérzését Toni Bedalov, a palicsi Rotary Club elnöke, aki Nyers Antal klubbeli tevékenységét méltatta.

A gyászülés végén a jelenlévők egyperces néma tisztelgéssel adóztak Nyers Antal emlékének.